Antena 3 CNN Actualitate DNA infirmă decizia de neîncepere a urmăririi penale în cazurile Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy

DNA infirmă decizia de neîncepere a urmăririi penale în cazurile Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy

DNA infirmă decizia de neîncepere a urmăririi penale în cazurile Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy
25 Iul 2008   •   14:03

Soluţia de neîncepere a urmăririi penale (NUP) dată de procurorul de caz în dosarul foştilor miniştri Zsolt Nagy şi Codruţ Şereş a fost infirmată de procurorii superiori ierarhic, a confirmat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

Motivul infirmării îl constituie faptul că nu au fost administrate toate probele în anchetă.

În 15 iulie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de foştii miniştri Zsolt Nagy şi Codruţ Şereş în dosarul în care se făceau investigaţii cu privire la posibile sume ce ar fi fost plătite în anumite proceduri de privatizare.

Procurorii DNA au mai dispus atunci NUP şi faţă de cei doi foşti consilieri ministeriali Dorinel Mucea şi Radu Donciu, precum şi faţă de consultantul internaţional Stamen Stancev.

Potrivit rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale emise pe 15 iulie de procurorii anticorupţie, se constatase că, în cazul celor cinci, faptele nu există, aplicându-se articolul 10, litera a) din Codul de procedură penală.

DNA decisese atunci că fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy, fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş, adjunctul şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie din MEC Dorinel Mucea şi fostul consilier la Ministerul Comunicaţiilor Radu Donciu nu pot fi acuzaţi de luare de mită şi primire de foloase necuvenite, iar consultantul internaţional Stamen Stancev de dare de mită.

Procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, a declarat joi că în câteva zile se va decide dacă va fi infirmată soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Zsolt Nagy şi Codruţ Şereş.

?În legătură cu soluţia dată, este oricum analizată în acest moment. Dacă noi, procurorii ierarhic superiori celui care a dat-o, apreciem că este o soluţie bună, va rămâne, dacă nu, va fi infirmată şi asta este o chestie de câteva zile?, a afirmat Morar.

Agerpres

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close