Antena 3 CNN Actualitate DNA l-a trimis în judecată pe directorul Institutului de Sănătate Animală

DNA l-a trimis în judecată pe directorul Institutului de Sănătate Animală

DNA l-a trimis în judecată pe directorul Institutului de Sănătate Animală
28 Feb 2008   •   20:46

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pe directorul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală, Ştefan Nicolae. Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada epidemiei de gripă aviară din 2005, Nicolae s-ar fi folosit de funcţia deţinută pentru a acorda contracte de mai multe miliarde de lei firmei deţinute chiar de fiul său. Atunci când Institutul condus de tată a avut nevoie de substanţe pentru depistarea virusului aviar, firma fiului a fost singura care avea produsele necesare. Motivul este simplu: şeful Institutului de Sănătate a trecut în caietele de sarcină pentru licitaţie doar substanţe pe care le avea fiul său pe stoc.

Omnivet a câştigat licitaţiile, deşi avea preţuri mai mari decât ceilalţi ofertanţi. Acelaşi scenariu s-a repetat şi la apariţia epidemiei de pestă porcină. În urmă cu doi ani, când s-a aflat de afacerile pe care le face în familie, dar pe banii statului, Ştefan Nicolae declara că nici nu s-a gândit că ar putea fi tras la răspundere.

Mai mult, Nicolae a încercat să arunce vina pe directorul economic al Institutului pentru Diagnostic şi Sănătate Animală pentru contractele semnate în favoarea fiului său. „Toate relaţiile financiare, de achiziţii sunt dirijate de domnia sa”, susţine Ştefan Nicolae.

Antena 3


×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close