Antena 3 CNN Actualitate DNA. Sorin Ovidiu Vântu, implicat în cazul Dumitru Dragomir

DNA. Sorin Ovidiu Vântu, implicat în cazul Dumitru Dragomir

DNA. Sorin Ovidiu Vântu, implicat în cazul Dumitru Dragomir
13 Mai 2008   •   16:45

Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Iosif au fost implicaţi în tranzacţia imobiliară pentru care au fost trimişi în judecată preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi fostul preşedinte al FC Naţional, Gino Iorgulescu. În rechizitoriul procurorilor se arată că Gino Iorgulescu, preşedinte la acea dată al FC Naţional, a achiziţionat de la Dan Iosif - în împrejurări şi pentru considerente rămase neclarificate - un imobil, preţul tranzacţiei fiind de 150.000 de dolari, plătiţi cash de cumpărător.

După două luni de la această tranzacţie, în 18 august 1999, Iorgulescu a vândut câte o cotă indiviză de o treime din terenul şi construcţia achiziţionată, cu suma totală de 53.000 de dolari lui Sorin Ovidiu Vântu şi Ancăi Dumitrescu. DNA mai arată că, deşi Iorgulescu a făcut demersuri pentru a obţine în favoarea FC Naţional concesionarea terenului în cauză în 21 august 2000, Prefectura Bucureşti îi reconstituie lui Gheorghe Stămbulescu dreptul de proprietate asupra suprafeţei, ce includea şi construcţia neautorizată achiziţionată de Dan Iosif.

Ulterior, Gheorghe Stămbulescu îi vinde acest teren, liber de orice construcţie, lui Gino Orgulescu, pentru suma de 120.000 de dolari. Concret, Iorgulescu, ştiind că LPF doreşte achiziţionarea unui teren pentru a-şi construi un sediu, l-a contactat pe Mitică Dragomir pentru a-i oferi spre vânzare terenul obţinut şi construcţia cumpărată de la Dan Iosif în 16 iunie 1999. Deşi, regimul juridic al contrucţiei era neclar, Mitică Dragomir a acceptat să achiziţioneze partea superioară a terenului la un preţ mult superior valorii reale. El ar fi condiţionat acest accept de cedare în favoarea sa, în contrapartidă, a diferenţei de teren în suprafaţă de 351 mp.

Sorin Ovidiu Vântu le-a comunicat în scris procurorilor anticorupţie că, în anul 1999, Gino Iorgulescu i-a propus să îi vândă o cotă parte din imobil, amplasat în imediata apropiere a stadionului FC Naţional, cu suma de 25.000 de dolari, lucru pe care l-a acceptat şi care a fost autentificat notarial. Ulterior, Vântu l-a împuternicit pe Iorgulescu să vândă terenul, iar ?acesta i-a restituit exact suma pe care i-a dat-o la cumpărare?, omul de afaceri menţionând că nu deţine documente ale tranzacţiei.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close