Antena 3 CNN Actualitate Doar 16% din bugetul alocat a fost absorbit de programele pentru protecţia copilului

Doar 16% din bugetul alocat a fost absorbit de programele pentru protecţia copilului

Doar 16% din bugetul alocat a fost absorbit de programele pentru protecţia copilului
27 Sep 2008   •   12:59

Statul alocă degeaba bani pentru protecţia drepturilor copilului. Majoritatea direcţiilor nu ştiu să întocmească proiecte pentru a obţine fondurile necesare. Aşa se face că acestea folosesc doar 16% din bugetul pentru programe. Din cele 47 de direcţii generale de la nivel naţional, jumătate au venit cu propuneri de proiecte şi doar cinci au fost declarate câştigătoare. Restul au fost respinse întrucât nu au fost bine întocmite.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului derulează patru mari Programe de Interes Naţional. Cel mai mare buget este alocat Programului destinat închiderii vechilor leagăne de copii. De altfel, la nivelul acestui program, s-a înregistrat şi cea mai mare rată de absorţie a fondurilor ? 26%.

Reprezentanţii din conducerea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului nu înţeleg ce a fost neclar în Ghidul aplicantului şi de ce proiectele nu au fost scrise bine. Ei au declarat pentru Gândul că în perioada următoare se vor întâlni cu cei de la Direcţiile generale de asistenţă socială pentru a vedea ce li s-a părut atât de dificil.

Conducerea Agenţiei speră ca la următoarea rundă de evaluare şi selecţie a proiectelor să fie absorbite cât mai multe fonduri. Aceasta ar urma să fie organizată până la sfârşitul anului. Există însă şi o parte bună în tot acest calvar al proiectelor pentru asistenţa socială şi protecţia copiilor: anul acesta, banii care nu au fost contractaţi nu se mai întorc la bugetul de stat.

Antena 3

×
Subiecte în articol: protectia copilului
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close