Antena 3 CNN Actualitate Dobrin a fost înmormântat la Cimitirul Militar din Piteşti

Dobrin a fost înmormântat la Cimitirul Militar din Piteşti

Dobrin a fost înmormântat la Cimitirul Militar din Piteşti
29 Oct 2007   •   07:10

Nicolae Dobrin pleacă luni pentru totdeauna de pe stadionul unde a cunoscut gloria. Sicriul lui Dobrin a fost flancat de juniorii şi seniorii de la FC Arges, dar şi de foştii coechipieri, în aplauzele celor veniţi să-l conducă pe ultimul drum. Numele lui Dobrin a fost scandat minute în şir. În sicriu a fost aşezată o minge de fotbal. Prinţul din Trivale a trecut pentru ultima dată prin tunelul pe care ieşea de la vestiare, după care va fi purtat de sportivi pe stadion într-un ultim tur.

Slujba de înmormântare a fostului fotbalist Nicolae Dobrin, oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Episcopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, a luat sfârşit. La finalul slujbei, prietenii lui Dobrin, printre care Florin Halagian, Constantin Cârstea, primarul Piteştiului Tudor Pendiuc, dar şi Adrian Păunescu au rostit discursuri de condoleanţe.

Cortegiul a traversat oraşul, după care, în jurul orei 14.00, marele fotbalist a fost înmormântat în partea militară a cimitirului ?Sfântu Gheorghe" din Piteşti.

Zeci de mii de oameni au trecut în acest sfârşit de săptămână pe la catafalcul de la tribuna oficială a stadionului din Trivale pentru a-şi lua rămas bun de Dobrin. Oameni simpli, foşti colegi alaturi de care a jucat, conducatorii FRF si LPF, politicieni, personalităţi ale vieţii culturale, dar şi preşedintele României, Traian Băsescu, au depus flori lângă sicriu şi au aprins o lumânare.

Născut pe 26 august 1947, Nicolae Dobrin a fost cel mai important jucător din istoria clubului FC Argeş şi unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului românesc. Dobrin suferea de cancer la plămâni. În primăvară fusese operat la spitalul militar din Capitală.

Joia trecută a fost internat la spitalul judeţean Argeş, la secţia de terapie intensivă. Vineri dimineaţă Gâscanul nu a mai avut putere să lupte. În ultima vreme, fostul jucător de geniu părea să-şi revină. El era susţinut de un alt mare jucător lansat de FC Argeş, Adrian Mutu, cel care l-a ajutat financiar pe legendarul fotbalist în încercarea acestuia de a face faţă afecţiunii de care suferea.

ULTIMELE OMAGII PENTRU DOBRIN
NUMELE LUI DOBRIN SCANDAR MINUTE ÎN ŞIR
Citiţi DOBRIN ÎNTRE DRAGOSTEA PENTRU FOTBAL ŞI IUBIREA PENTRU SOŢIA SA

Antena 3

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close