Antena 3 CNN Actualitate Doi căutători de aur au murit într-o galerie din Timiş

Doi căutători de aur au murit într-o galerie din Timiş

Doi căutători de aur au murit într-o galerie din Timiş
21 Aug 2007   •   22:01

Doi bărbaţi au fost găsiţi morţi într-o grotă din judeţul Timiş. Pământul s-a surpat peste ei într-o galerie, în timp ce căutau aur. Cei doi intraseră în grotă, unde au săpat mai multe ore, iar la un moment dat peste ei s-a surpat o galerie şi au fost acoperiţi de pământ. Tinerii au fost găsiţi morţi, după aproximativ trei ore de căutări. O echipă de criminalişti a mers la faţa locului pentru a stabili cauza morţii şi pentru a-i identifica pe cei doi tineri.

Comuna Galicea ar putea fi considerată un mic Eldorado al judeţului Vâlcea, deoarece zeci de localnici pot fi văzuţi pe malurile Topologului, Oltului sau pârâielor din zonă cernând cu nişte site speciale nisipul din albie. Nebunia aurului a atins cele mai înalte cote între 1990 şi 1994, când erau zeci de căutători pe metrul pătrat.

Prin mijlocul anilor ?80, o încercare de a crea vocaţii de miner în regiunea Roşia Montana s-a soldat cu un eşec, deşi atraşi de mirajul aurului, apăruseră în regiune tot felul de ?căutători?, veniţi chiar din alte colţuri ale ţării.

Ceauşescu încercase prin anii ?70 să incite oamenii să redevină căutători de aur, după atâţia ani în care era un pericol chiar şi să vorbeşti despre acest subiect.

Antena 3

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close