Antena 3 CNN Actualitate Doi constănţeni, prinşi după ce au furat o tonă de cărbune din vagoane de tren

Doi constănţeni, prinşi după ce au furat o tonă de cărbune din vagoane de tren

Doi constănţeni, prinşi după ce au furat o tonă de cărbune din vagoane de tren
Sursa foto: Vagon tren
17 Ian 2009   •   17:39

Doi bărbaţi au fost prinşi de jandarmi, sâmbătă, în zona căii ferate dintr-un cartier mărginaş al Constanţei, în timp ce ambalau în saci aproape o tonă de cărbune furat din vagoane aparţinând CFR. Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmerie Mobilă ?Tomis?, lt. col. Sorin Mustăţea, a informat că hoţii au fost prinşi când cerneau cărbunele cocsificat cu o plasă de sârmă, pentru a recupera doar bucăţile mari, de calitate, din combustibilul aruncat din vagoane, de-a lungul căii ferate. Cărbunele era apoi pus în saci de rafie, hoţii reuşind să umple 16 până când au fost depistaţi de jandarmi.
?Hoţii au urmărit cu interes, mai multe zile, traficul garniturilor de tren care trec prin zona Medeea şi încărcătura acestora. Au atacat pe parcursul zilei de vineri şi în timpul nopţii, urcându-se în vagoanele aflate în trafic sau staţionate la semnalul operatorului de trafic, de unde au aruncat 'cu hărnicie' cărbunele pe terasament. Au hotărât să recupereze marfa sâmbătă, când traficul este mai redus?, precizează, într-un comunicat remis presei, reprezentantul GJM ?Tomis?.
Potrivit acestuia, la somaţiile jandarmilor, cei doi bărbaţi au încercat să fugă, fiind prinşi în scurt timp. Celor doi le-au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru continuarea cercetărilor.
Agerpres

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close