Antena 3 CNN Actualitate Doi deţinuţi au fost bătuţi în puşcărie de colegii "şmecheri" (VIDEO)

Doi deţinuţi au fost bătuţi în puşcărie de colegii "şmecheri" (VIDEO)

Doi deţinuţi au fost bătuţi în puşcărie de colegii "şmecheri" (VIDEO)
03 Dec 2008   •   15:58

Doi deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă au ajuns la spital marţi seară după ce au fost bătuţi de colegii de celulă pentru că nu au făcut curăţenie în cameră aşa cum ar fi vrut "şmecherii", adică puşcăriaşii care şi-au câştigat respectul celorlalţi cu bătaia.
În spatele gratiilor, fiecare penitenciar are legile lui. O lege nescrisă pe care puşcăriaşii o ştiu bine. Iar cei care nu o respectă sunt repede puşi la respect de către... cei "mai mari". Unul dintre cei doi deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă ajunşi la spitalul din Constanţa ar putea vorbi, dacă gardienii i-ar da voie...
Celălalt coleg al lui a fost adus pe targă cu multiple fracturi. De ce au primit o corecţie atât de dură? Nu s-au achitat corespunzător de responsabilitatile pe care le aveau ]n celulă: de curăţenie. În spatele gratiilor, astfel de incidente se petrec frecvent.
Medicii spun că starea celor doi este stabilă şi că vor putea fi transferaţi la spitalul penitenciarului. Pentru fapta lor, cei patru agresori ar mai putea primi, pe lângă anii pe care îi au de ispăşit, încă un an de inchisoare pentru vătămare corporală.
Cei patru agresori se află în continuare în Penitenciarul de Maximă Siguranţă, dar au fost izolaţi în celule separate într-un alt sector decât cel în care au stat. Mai mult decât atât, conducerea Penitenciarului a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Medgidia, care îi cercetează acum pentru o nouă infracţiune: vătămare corporală. Astfel, la pedepsele pe care cei patru le au deja de ispăşit, cuprinse între 5 şi 15 ani, li se va mai adăuga cel puţin un an de detenţie. Cei doi deţinuţi agresaţi vor fi transferaţi la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă, unde vor mai rămâne sub supraveghere medicală încă două zile.

Observator

×
Subiecte în articol: penitenciar Poarta Alba bătaie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close