Antena 3 CNN Actualitate Doi din trei români cu copii ar prefera să muncească de acasă în pofida muncii de la birou 

Doi din trei români cu copii ar prefera să muncească de acasă în pofida muncii de la birou 

Două treimi dintre românii cu copii ar prefera să nu se întoarcă la munca de la birou, conform unui sondaj realizat de către compania BestJobs pe un eșantion de aproximativ 850 de persoane.

Doi din trei români cu copii ar prefera să muncească de acasă în pofida muncii de la birou 
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2021   •   16:26

Peste 50% dintre angajații cu copii anunțau, anul trecut, că au dificultăți în efectuarea corectă a sarcinilor de serviciu din cauza întreruperilor și atenției necesare îngrijirii copiilor. În schimb, anul acesta peste 61% dintre dintre angajații părinți  spun că s-au adaptat și chiar își desfășoară bine activitatea. Acum, 67% nu s-ar mai întoarce la birou și 72% dintre respondenți consideră că acum reusesc să îmbine viața de familie cu cea de la job. Totuși, un sfert dintre cei care au răspuns la sondaj declară că se simt extenuați și alți 13% susțin că programul lor poate fi îmbunătățit.

Viața de părinte vs. Viața profesională

Munca remote a adus o serie de provocări pentru toți angajații care au trebuit să se adapteze la aducerea spațiului de lucru în confortul casei. Cu atât mai mult, dificultatea a crescut pentru părinți care, concomitent trebuiau sa împartă timpul dedicat copiilor, cu  cel dedicat jobului. Cu toate acestea,  peste 72% dintre părinți spun ca acum reușesc să mențină acest echilibru.

De asemenea, 41% dintre părinții care își desfășoară activitatea în afara biroului de declară împliniți în rolul lor de părinte dar și în rolul de profesionist fără să considere că sacrifică vreunul dintre roluri.

Chiar şi aşa, 2 din 3 părinţi ar alege să lucreze în continuare de acasă. Totuşi, dacă s-ar impune revenirea fizică la muncă, doar 22% s-ar bucura de o separare mai clară între viaţa profesională şi cea de familie. 17% văd ca avantaje ale revenirii la birou faptul că se pot conecta mai bine cu colegii şi că şi-ar îndeplini sarcinile mai eficient.

×
Subiecte în articol: romani job
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close