Antena 3 CNN Actualitate Doi dintre eroii de la Mihăileşti s-au făcut pompieri

Doi dintre eroii de la Mihăileşti s-au făcut pompieri

Doi dintre eroii de la Mihăileşti s-au făcut pompieri
03 Dec 2007   •   19:09

Ce nu l-a ucis, l-a făcut mai puternic. Sorin Tescan, unul dintre militarii care au supravieţuit exploziei de la Mihăileşti, s-a făcut pompier. De 1 decembrie, a jurat să-si dea viaţa dacă ceilalţi vor avea nevoie. Alături de el a depus jurământul şi sora unui alt militar ucis la Mihăileşti. Sorin Tescan ştie cel mai bine ce înseamnă acest jurământ şi cum e să plăteşti cu viaţa. El şi-a văzut colegii murind, acum patru ani, sfârtecaţi în explozia unui camion încărcat cu azotat de amoniu.

Atunci era un militar în termen. A fost la un pas să nu se mai întoarcă niciodată din misiunea de la Mihăileşti. Nu e singurul. Ecaterina Mihaela Manta a moştenit acum patru ani un vis, cel al fratelui care a murit înainte să ajungă pompier profesionist, aşa cum îşi dorea.

124 de subofiţeri au depus jurământul de credinţă faţă de patrie de ziua naţională. Toti, în memoria celor şapte eroi cazuţi la datorie pe 24 mai 2004. 18 oameni au murit în total la Mihăileşti, într-o explozie pentru care Tribuinalul Vrancea a stabilit de curând că nu există vinovaţi. Inculpaţii au primit achitarea.

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close