Antena 3 CNN Actualitate Doi medici de la spitalul din Slatina concediaţi după moartea copilului de nouă ani

Doi medici de la spitalul din Slatina concediaţi după moartea copilului de nouă ani

Doi medici de la spitalul din Slatina concediaţi după moartea copilului de nouă ani
Sursa foto: slatina
07 Iun 2010   •   20:42

Medicii de la Spitalul din Slatina, acolo unde un copil de 9 ani a murit de la o fractură, riscă să rămână fără loc de muncă. Ministrul Sănătăţii a cerut desfacerea contractului de muncă în cazul a doi doctori. Ortopedul şi şeful secţiei de chirurgie infantilă sunt acuzaţi de indolenţă şi lipsă de responsabilitate.

Comisia de control îl acuză mai întâi pe medicul ortoped de gardă, Paul Iancu. Doctorul nu a examinat bolnavul la internare. Complet fals, se apără el.

?Eu eram de gardă pe linia ortopedie adulţi. Copilul trebuia să apeleze în mod normal la Serviciul de Gardă 3 Chirurgie infantilă. Am înţeles că medicul de gardă n-a fost în gardă şi atunci mi l-au trimis. Eu i-am dat primul ajutor: toaletarea plăgii, pansament, imobilizare provizorie, am făcut recomandarea de a fi internat? declară medicul.

Copilul de 9 ani a ajuns apoi la secţia de chirurgie infantilă. Abia a doua zi, însă, medicii de aici i-au acordat atenţie. Şi atunci pe fugă, încearcă să explice ortopedul.

Copilul a rămas doar 3 zile internat în Secţia de Chirurgie Infantilă, după care medicul şef de aici, Mircea Tusciuc, l-a externat. Seara, însă, mama s-a întors cu el la spital. Făcuse cangrenă la mână. Medicul a hotărât să-i amputeze braţul, crezând că va scăpa basma curată şi copilul se va face bine. Imediat după operaţie, însă, Cristian a intrat în comă. Nici mutarea la Bucureşti cu elicopterul nu l-a salvat.

Mircea Tusciuc, şeful secţiei de chirurgie infantilă nu avrut să facă niciun comentariu. Mai mult, nici echipei de control nu a vrut să-i dea declaraţii.

Pentru medicul ortoped Paul Iancu, datele anchetatorilor sunt minciuni. Dacă i se va desface contractul de muncă, medicul a promis că va ataca decizia în justiţie.

Observator

×
Subiecte în articol: medici
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close