Antena 3 CNN Actualitate Doi medici din Sălaj au fost condamnaţi la închisoare pentru ucidere din culpă

Doi medici din Sălaj au fost condamnaţi la închisoare pentru ucidere din culpă

Doi medici din Sălaj au fost condamnaţi la închisoare pentru ucidere din culpă
16 Apr 2008   •   21:48

Doi medici sălăjeni au fost condamnaţi miercuri la câte doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi sunt acuzaţi că, în 2002, nu au intervenit corect în cazul unei tinere însărcinate. Femeia şi fătul au murit din această cauză. Judecătoria Zalău i-a condamnat la 23 octombrie 2007, pe Constantin Rusu (medic la Spitalul Orăşenesc Jibou) şi Horaţiu Nicolae Cristea (medic ginecolog la Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei) la doi ani de închisoare cu suspendare şi plata a 20.000 de euro despăgubiri către soţul victimei.

Din raportul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sălaj a reieşit că viaţa victimei şi a fătului puteau fi salvate. "Viaţa victimei şi a fătului puteau fi salvate în condiţiile stabilirii de către învinuiţi a diagnosticului corect la internare şi a aplicării în timp util şi corect a tratametului, raportat la evoluţia stării victimei, posibilităţi pe care le aveau", se arată în sentinţă.

Medicii legişti din Cluj au constatat de asemenea că "tratametul a fost tardiv şi incorect aplicat". Cei doi medici au declarat în faţa judecătorilor că nu se consideră vinovaţi întrucât au făcut toate demersurile necesare pentru salvarea vieţii pacientei şi a fătului.

Cei doi medici au atacat sentinţa dată de Judecătoria Zalău, însă judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins miercuri apelul acestora, iar sentinţa nu mai este supusă nici unei căi de atac.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close