Antena 3 Actualitate Doi militari răniţi anul trecut în Afganistan, decoraţi de preşedintele Iohannis

Doi militari răniţi anul trecut în Afganistan, decoraţi de preşedintele Iohannis

20 Ian 2016   •   19:21
Doi militari răniţi anul trecut în Afganistan, decoraţi de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru decorarea locotenentului Adrian-Ciprian Iriciuc şi a caporalului Andrei-Sergiu Lineschi, doi militari răniţi anul trecut în Afganistan în urma exploziei unei maşini-capcană, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a conferit Ordinul Naţional 'Serviciul Credincios' în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, locotenentului Adrian-Ciprian Iriciuc şi Medalia Naţională 'Serviciul Credincios' clasa a III-a, cu însemn de război, pentru militari, caporalului clasa a III-a Andrei-Sergiu Lineschi 'în semn de recunoştinţă şi apreciere a înaltului profesionalism, altruismului, curajului şi spiritului de sacrificiu dovedite în executarea atribuţiunilor funcţionale pe timpul evenimentului produs la data de 20 septembrie 2015, în teatrul de operaţii Afganistan, în urma căruia au fost răniţi'.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.

Pe 20 septembrie, trei militari din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei 'Dragonii Transilvani' au fost răniţi în apropiere de Baza militară de la Kandahar, în urma exploziei unei maşini-capcană, pe timpul executării unei misiuni de patrulare. Cel de-al treilea militar rănit la acea dată este caporalul clasa a III-a Ion Ichim.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close