Antena 3 CNN Actualitate Doina Cornea, internată în stare critică în urma unui accident vascular cerebral

Doina Cornea, internată în stare critică în urma unui accident vascular cerebral

Doina Cornea, internată în stare critică în urma unui accident vascular cerebral
11 Sep 2008   •   22:31

Traducătoarea, publicista şi fosta disidentă a regimului comunist din România, Doina Cornea, a fost internată în stare gravă la Spitalul Militar de Urgenţă din Cluj-Napoca, în urma unui accident vascular cerebral. Medicii au declarat pentru Evenimentul Zilei că starea Doinei Cornea, în vârstă de 79 de ani, este critică, ea nesimţindu-şi jumătate de corp.

În funcţie de diagnosticul final, Doina Cornea va fi transferată fie la o secţie de neurochirurgie, pentru eliminarea hematomului cranian format în urma accidentului vascular, fie la o secţie de neurologie mai performantă, unde să urmeze un tratament cu medicamente care să ajute la absorbţia cheagurilor de sânge, mai scrie Evenimentul Zilei.

Între 1982 şi 1989, Doina Cornea a difuzat 31 de texte şi proteste prin radio ?Europa Liberă?. În 1983 a fost destituită de la Universitatea din Cluj-Napoca şi supusă unor anchete, interogatorii, bătăi, ameninţări. Împreună cu fiul ei, Leontin Iuhas, a răspândit 160 de manifeste de solidaritate cu muncitorii din Braşov răsculaţi la 15 noiembrie 1987, ambii fiind arestaţi pentru 5 săptămâni (noiembrie-decembrie 1987).

După 22 decembrie 1989, a fost cooptată în Consiliul Frontului Salvării Naţionale, organism din care şi-a dat demisia la 23 ianuarie 1990, din cauza transformării FSN în partid politic şi a reminiscenţelor comuniste ale acestuia. A fondat Forumul Democrat Antitotalitar din România (6 august 1990, la Cluj-Napoca), ca o primă mişcare de unificare a opoziţiei democrate, din care s-a format mai târziu Convenţia Democrată din România (CDR).

Sursa foto: România Liberă

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close