Antena 3 CNN Actualitate Doliu în lumea modei! A murit celebrul designer Issey Miyake

Doliu în lumea modei! A murit celebrul designer Issey Miyake

Este doliu în lumea modei. Creatorul de modă japonez Issey Miyake a murit pe 5 august, la vârsta de 84 de ani, din cauza cancerului la ficat. Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții companiei sale.

Doliu în lumea modei! A murit celebrul designer Issey Miyake
Sursa foto: Rose Hartman/Getty Image
de Iulia Gorgorin    |    09 Aug 2022   •   15:26

Designerul japonez Issey Miyake, renumit pentru stilul său de îmbrăcăminte plisată, care nu se șifonează niciodată și care a produs gulerul negru și înalt caracteristic prietenului și fondatorului Apple Inc Steve Jobs, a murit, a anunțat marți presa japoneză.

El avea 84 de ani. Miyake, al cărui nume a devenit cunoscut în anii 80, a murit pe 5 august din cauza cancerului la ficat, a precizat agenția de presă Kyodo. Cunoscut pentru caracterul său practic, se spune că Miyake ar fi vrut să devină dansator sau atlet, înainte ca revistele de modă ale surorii sale să îl inspire să schimbe direcția.

Miyake s-a născut în Hiroshima și avea șapte ani când bomba atomică a fost lansată asupra orașului, în timp ce el se afla la școală.

Mai târziu, a fost reticent să vorbească despre acest eveniment. În 2009, scriind în New York Times ca parte a unei campanii pentru a-l determina pe președintele american de atunci, Barack Obama, să viziteze orașul, el a declarat că nu a vrut să fie etichetat drept „designerul care a supraviețuit" bombei.

„Când închid ochii, încă văd lucruri pe care nimeni nu ar trebui să le experimenteze vreodată", a scris el, adăugând că mama sa a murit din cauza expunerii la radiații.

„Am încercat, deși fără succes, să le las în urmă, preferând să mă gândesc la lucruri care pot fi create, nu distruse, și care aduc frumusețe și bucurie. Am gravitat spre domeniul designului vestimentar, în parte pentru că este un format creativ modern și optimist", a spus atunci Issey Miyake.

După ce a studiat designul grafic la o universitate de artă din Tokyo, a învățat design vestimentar la Paris, unde a lucrat cu renumiții creatori de modă Guy Laroche și Hubert de Givenchy, înainte de a se îndrepta spre New York. În 1970 s-a întors la Tokyo și a fondat Miyake Design Studio.

La sfârșitul anilor 1980, a dezvoltat un nou mod de plisare, înfășurând țesăturile între straturi de hârtie și introducându-le într-o presă termică. Î

n cele din urmă, a dezvoltat mai mult de o duzină de linii de modă, de la linia sa principală Issey Miyake pentru bărbați și femei până la genți, ceasuri și parfumuri, înainte de a se retrage în 1997 pentru a se dedica cercetării.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Issey Miyake designer creator de moda
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close