Antena 3 CNN Actualitate Doljchim, executat silit pentru recuperarea daunelor în urma accidentului de la Mihăileşti

Doljchim, executat silit pentru recuperarea daunelor în urma accidentului de la Mihăileşti

Doljchim, executat silit pentru recuperarea daunelor în urma accidentului de la Mihăileşti
09 Apr 2008   •   19:40

Combinatul Doljchim va fi executat silit săptămâna viitoare pentru recuperarea sumei de un milion de euro, daune pentru accidentul de acum patru ani de la Mihăileşti. Explozia de la Mihăileşti a ucis 18 oameni, printre care şi doi reporteri Antena 1. Pe 3 martie 2008, Curtea de Apel Galaţi i-a condamnat la patru ani de închisoare şi plata unor daune pe cei trei inculpaţi, decizia fiind definitivă şi irevocabilă. Cei trei au contestat decizia curţii şi cer anularea condamnării.

În dimineaţa zilei de 24 mai 2004, un tir al unei firme de transport din Craiova s-a răsturnat la ieşirea din comuna Mihăileşti pe drumul european E85, la 32 de kilometri de Buzău.Tirul era încărcat cu circa 20 de tone de azotat de amoniu, şi după ce s-a răsturnat, a luat foc.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari ai unităţii Neron Lupaşcu din Buzău. La faţa locului se aflau deja patru localnici precum şi alte persoane aflate în trafic. În jurul orei 05.50, în timp ce echipele de intervenţie ale pompierilor amplasau dispozitivul pentru stingerea incendiului, încărcătura autocamionului a explodat.

Un crater cu adâncime de 8 metri şi o rază de 20 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăţi de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri şi au fost afectate majoritatea clădirilor din Mihăileşti.

Deflagraţia a provocat moartea a 18 persoane - 7 pompieri militari, 2 jurnalişti, 8 pasageri ai autoturismelor oprite în zonă, precum şi rănirea altor 13.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close