Antena 3 CNN Actualitate Dominic de Habsburg revendică circa 110 hectare de pădure în zona Bran

Dominic de Habsburg revendică circa 110 hectare de pădure în zona Bran

Dominic de Habsburg revendică circa 110 hectare de pădure în zona Bran
30 Iul 2008   •   18:43

Proprietarul Castelului Bran, Dominic de Habsburg, revendică o suprafaţă de circa 110 hectare de pădure în zona localităţii Bran, în acest sens fiind depus un dosar încă din data de 30 noiembrie 2005. În momentul de faţă dosarul de restituire depus la Primăria Bran este în curs de soluţionare, a declarat pentru Mediafax Corin Trandafir, avocatul familiei Habsburg. "Noi sperăm ca cererea referitoare la păduri să fie soluţionată în cursul acestui an", a declarat Corin Trandafir.

Avocatul a mai precizat că Dominic de Habsburg mai are de revendicat o serie de terenuri mai mici, tot în zona Bran. Conform lui Laurenţiu Modiga, secretarul Primăriei Bran, cele 110 hectare de pădure revendicate de Dominic de Habsburg sunt pe teritoriul administrativ al oraşului Zărneşti, la graniţa cu comuna Bran.

Castelul Bran a fost retrocedat în data de 26 mai 2006 lui Dominic de Habsburg. Dispoziţia de restituire a fost semnată de directorul Muzeului Bran, Narcis Dorin Ion. Totodată, ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, şi Dominic de Habsburg au semnat un acord de administrare a castelului, care prevede că acesta va rămâne muzeu trei ani. Dominic de Habsburg, nepotul reginei Maria şi fiul principesei Ileana, a dobândit Castelul Bran la aproape şase decenii după ce familia sa a fost forţată de regimul comunist să părăsească ţara, pe când el avea doar zece ani.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close