Antena 3 CNN Actualitate "Domn' profesor" menţionat de Hayssam în discuţia cu Nastasiu ar putea fi preşedintele Băsescu

"Domn' profesor" menţionat de Hayssam în discuţia cu Nastasiu ar putea fi preşedintele Băsescu

"Domn' profesor" menţionat de Hayssam în discuţia cu Nastasiu ar putea fi preşedintele Băsescu
10 Ian 2008   •   08:57

Noi dezvăluiri în cazul convorbirilor înregistrate dintre Omar Hayssam şi procurorul Ciprian Nastasiu. Jurnaliştii de la Gardianul au descoperit că în dialogul dintre cei doi apare un persoanj denumit ?domn profesor". Jurnaliştii demonstrează că personajul despre care cei doi vorbesc, folosind un nume de cod, este chiar preşedintele Traian Băsescu. Hayssam face referire la preşedintele Traian Băsescu în momentul în care îi vorbeşte procurorului Ciprian Nastasiu despre scandalul izbucnit în România după dispariţia sa. Sirianul se declară convins că şeful statului va găsi o soluţie pentru a ieşi din acest impas. Spune Hayssam ?aici e profesor, ştie ce face".

Din acel moment, Nastasiu şi Hayssam îi spun preşedintelui doar ?domnul profesor". Convorbirea este înregistrată pe 22 iulie 2006, la două zile după ce Băsescu ceruse demisiile şefilor serviciilor secrete.

?Pe scena politică vrea să o folosească. Dar, părerea mea, cum a procedat profesorul foarte bine, că a sărit la gâtul lor chiar dacă şi-a sacrificat nişte oameni pe care, în afară de şeful dumneavoastră, meritau ei.", spune Hayssam.

La o zi după demisiile lui Gheorghe Fulga, Radu Timofte şi Virgil Ardelean, a renunţat la funcţie şi Ilie Botoş, până atunci şeful lui Nastasiu.

Cele mai grave referiri ale lui Omar Hayssam legate de ?domn profesor" apar tot în cursul unor convorbiri din 22 iulie 2006. Sirianul spune ?(...) nu voi scoate capul până nu discut cu dumneavoastră şi dacă aveţi vreo indicaţie de la domn profesor, altfel nici un fel de problemă".

O alta frază probabil face referire, fie la israelieni, cărora Hayssam le promisese că îi va ajuta să recupereze din Siria osemintele spionului-simbol Elia Cohen, fie la români care îi ceruseră dezvăluiri: ?Puţin mă interesează de ei. Eu mă bazez pe partea asta, nu mă bazez pe ei. Mă bazez pe domnul profesor, nu mă bazez pe ei. "
Conversaţie Omar Hayssam - Ciprian Nastasiu sursa: Gardianul

Antena 3

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close