Antena 3 CNN Actualitate Donaţii cu forţa pentru sinistraţi, la Ministerele Muncii, Agriculturii şi Economiei

Donaţii cu forţa pentru sinistraţi, la Ministerele Muncii, Agriculturii şi Economiei

Donaţii cu forţa pentru sinistraţi, la Ministerele Muncii, Agriculturii şi Economiei
07 Aug 2008   •   17:50

Mai mulţi angajaţi ai Ministerului Muncii, Economiei şi Finantelor şi ai instituţiilor din subordine se plâng că li se opresc bani din salariu pentru a fi depuşi în conturile destinate celor afectaţi de inundaţii, anunţă Gardianul. Plata se face pe baza unui tabel nominal, în care angajatul semnează că este de acord să doneze banii.

Angajaţii din Ministerul Muncii, Casa Naţională de Pensii şi Inspecţia Muncii plătesc 50% din stimulentele salariale aferente lunii iulie. În cazul unui refuz, ei îşi pot lua gândul de la stimulente patru luni de acum înainte, mai spun jurnaliştii. Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, recunoaşte operaţiunea, dar spune că angajaţii nu dau banii din obligaţie, ci din spirit civic.

În Ministerul Finanţelor suma se stabileşte în funcţie de rang. Astfel, salariatul de rând trebuie să plătească un milion de lei vechi, şefii de serviciu, 3 milioane. Directorii, în schimb, trebuie să scoată din buzunar câte 5 milioane de lei.

Şi în Ministerul Agriculturii, situaţia este tensionată, după ce angajaţii au aflat că sunt, practic, obligaţi să doneze bani, susţin sursele citate de jurnalişti. Sumele strânse ar urma să ajungă în contul pentru ajutorarea sinistraţilor, administrat de Secretariatul General al Guvernului.

Antena3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close