Antena 3 CNN Actualitate Donato Chiarini: Primul an al României în UE a fost un succes

Donato Chiarini: Primul an al României în UE a fost un succes

Donato Chiarini: Primul an al României în UE a fost un succes
22 Dec 2007   •   19:27

Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, ambasadorul Donato Chiarini, a declarat, sâmbătă, la Satu Mare, că "primul an al României în Uniunea Europeană a fost un succes", transmite corespondentul MEDIAFAX. Ambasadorul Donato Chiarini, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România a declarat sâmbătă în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Satu Mare că "primul an al României în Uniunea Europeană a fost un succes. A fost şi o declaraţie a preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barosso, care a spus că lărgirea UE cu România şi Bulgaria a fost un succes.

Primii ani sunt întotdeauna o perioadă de ajustări, dar trebuie să spun că România are posibilitatea de a participa la toate nivelurile Comisiei Europene şi a învăţat repede cum să pună problema şi cum să-şi apere interesele". Cu aceeaşi ocazie el a mai amintit şi că unele „state membre au declarat că România şi Bulgaria nu sunt pregătite să adere, dar faptele dovedesc în special în cazul României, care este mai mare şi mai complexă, că sunt pregătite şi că au un rol important de jucat în regiune".

Conform declaraţiilor lui Chiarini, România are însă o problemă cu fondurile structurale. „E ca şi cum ai vorbi de monstrul din Lockness, am auzit despre el, dar nu ştim cum arată. Fondurile structurale nu sunt milă, nu sunt caritate, ele au menirea de a echilibra diferenţele din interiorul Uniunii Europene, de a asigura o creştere echilibrată. Fondurile structurale sunt o mare pârghie care fac ţara să crească, dezvoltând infrastructura şi rezolvând problemele de mediu".

Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close