Antena 3 CNN Actualitate Dosare uitate la DNA: Vântu, Stoica şi Niculae

Dosare uitate la DNA: Vântu, Stoica şi Niculae

Dosare uitate la DNA: Vântu, Stoica şi Niculae
02 Oct 2007   •   08:53

Ani de zile - atât poate sta un dosar la DNA. Nu orice dosar, evident. Sorin Ovidiu Vântu, liderul PLD Valeriu Stoica sau Ioan Niculae sunt doar câteva nume care au beneficiat de ritmul lent de muncă al procurorilor anti-corupţie. Inspectorii CSM au luat măsuri, astfel încât aceste întârzieri constituie deja obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul Înaltei Curţi.

Conclu­zia inspectorilor Consiliului Superior al Magistraturii este că, în aceste dosare, pro­curorii anticorupţie lucrează extrem de încet. Dosarul Vântu, care conţinea 9 volume, a fost înregistrat la DNA pe 24 octombrie 2005. Chiar a doua zi de la înregistrare, procurorul general de atunci, Ilie Botoş, a solicitat telefonic să i se trimită acest dosar. Dosarul a fost remis lui Ilie Botoş şi s-a reîntors la DNA abia în februarie 2007. Inspectorii CSM, citaţi de ziarul Gândul, susţin că de la data înregistrării şi până în iulie 2007 procurorii nu au efectuat nici o activitate în această cau­ză.

Obiectul dosarului penal îl con­stituie achiziţionarea de acţiuni emise de Industrial Export SA, la un preţ supraevaluat, de către Banca Agricolă precum şi convertirea unui împrumut acordat de aceeaşi bancă către Gelsor SA în acţiuni supraevaluate ale respectivei societăţi. Cercetările mai priveau şi achiziţionarea de acţiuni SOV INVEST în lipsa aprobărilor legale.

Privatizarea Alro Slatina - unde apare numele liderului Partidului Liberal Democrat Valeriu Stoica - este un alt dosar nerezolvat de ani de zile. Singurele acte dispuse în dosar sunt o constatare tehnico-ştiinţifică precum şi stenogramele audierii a 3 persoane. Raportul Inspecţiei CSM referitor la amânarea rezolvării acestor cauze constituie deja obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul Înaltei Curţi.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close