Antena 3 CNN Actualitate DOSARELE ANTENA3.RO Mă numesc Bill Clinton şi sunt dependent de sex

DOSARELE ANTENA3.RO Mă numesc Bill Clinton şi sunt dependent de sex

<font color=red>DOSARELE ANTENA3.RO</font> Mă numesc Bill Clinton şi sunt dependent de sex
14 Dec 2007   •   11:21
William Jefferson ?Bill? Clinton, cel de-al 42-lea preşedinte al Statelor Unite, ar putea rămâne în istorie drept ?preşedintele care nu îşi putea ţine pantalonii pe el? sau care ?a transformat Biroul Oval în dormitor?. Încă înainte de a fi ales ca preşedinte, Bill Clinton s-a luptat cu o serie de acuzaţii, de la hărţuire sexuală până la paternitatea copilului unei prostituate. Un anonim din stafful preşedintelui îl descria ca un om mândru, plin de dorinţe, în special în momentele în care percepea admiraţia femeilor din jurul său. Din perioada sa de guvernator, se povesteşte că oamenii din garda sa personală erau trimişi să întrebe diverse persoane de sex feminin dacă sunt dispuse să se întâlnească cu el. Multe dintre ele au acceptat: fie că Bill aştepta până când Hillary adormea, fie că le invita la el acasă când aceasta lucra. Unele dintre aceste femei au vorbit deschis despre aventurile lor cu Clinton, însă presa a ignorat multă vreme confesiunile lor.

Bobbie Ann Williams, prostituată din Little Rock, susţinea că Bill obişnuia să o abordeze în timp ce făcea jogging, plătind-o pentru sex pe bancheta din spate a limuzinei oficiale. Totuşi, Clinton nu ar avea preferinţe doar pentru profesioniste: o avocată din acelaşi oraş a scris un întreg roman de ficţiune bazat pe o aventură reală şi de durată ? susţine ea ? cu fostul preşedinte. Romanul, care descrie cum povestea lor începea încă de pe băncile şcolii din Hot Springs, a fost foarte aproape de a fi publicat.

Susan McDougal, care a petrecut o vreme îndelungată în închisoare pentru refuzul de a depune mărturie în dosarul afacerii Whitewater, ar putea fi încă o iubită de pe lista lui Clinton. Însuşi soţul lui Susan, Jim, este convins că soţia sa şi preşedintele au avut o idilă. Susan contrazice însă bârfele: ?Sunt o biată femeie dintr-un oraş mic, sunt baptistă. Nu aş face una ca asta!? Cei doi McDougal au fost partenerii lui Bill şi Hillary în afacerea cu proprietăţi Whitewater.

Toate femeile preşedintelui

Paula Jones

Ce s-a întâmplat cu aceste acuzaţii? Ofiţerii de campanie şi avocaţii lui Clinton au reuşit să le dilueze, muşamalizeze şi trivializeze, oferindu-i suficient credit încât să câştige chiar şi un al doilea mandat. Însă operaţiunile derulate de ei au devenit inutile la momentul în care Paula Jones a intrat în scenă, iar Curtea Supremă a decis că un preşedinte nu este imun la procesele civile, şi toţi ştim deja ce a urmat.

Cum a început totul? În toamna anului 1993, preşedintele a fost cercetat în legătură cu investiţiile făcute în Whitewater Development Corporation, o companie care se ocupa cu specularea de proprietăţi. În 1994, procurorul general Janet Reno numea un consiliu independent care să cerceteze îndeaproape aceste acuzaţii. Kenneth Starr, şeful acestui consiliu, a cerut să extindă investigaţiile în legătură cu preşedintele, pentru a afla dacă Bill Clinton întreţinuse relaţii sexuale cu Monica Lewinsky, o tânără de 24 de ani, stagiară la Casa Albă.

Mai mult decât atât, Starr dorea să clarifice dacă preşedintele minţise sau nu sub jurământ în legătură cu acest incident şi dacă încercase să influenţeze celelalte mărturii în procesul civil intentat în 1994 de Paula Corbin Jones. Aceasta îl acuza pe Clinton de violarea drepturilor civile prin propunerea de a întreţine relaţii sexuale pe când Clinton era guvernator, iar ea ? subalternă. Guvernatorul de atunci ar fi chemat-o, printr-un intermediar, la hotelul Excelsior din Little Rock Jones, unde ea conducea o conferinţă. Intrând în camera de hotel, spune Jones, se aştepta ca Bill să îi ofere un nou post în administraţie, însă acesta nu a făcut decât să îşi dea jos pantalonii, în aşteptarea unei partide de sex oral. Jones susţine că a refuzat, apoi i s-a cerut să păstreze tăcerea deplină asupra incidentului. Mai târziu, a fost retrogradată în funcţie. În aprilie 1998, după vaste campanii de discreditare, cazul a fost respins, pe motiv că avocaţii Paulei Jones nu au reuşit să ofere suficiente dovezi pentru incriminarea lui Clinton.

Printre martorii pe care Paula Jones ar fi dorit să îi cheme la bară, se numără şi Gennifer Flowers:

Fostă cîntăreaţă într-un club de noapte, ea ar fi avut o relaţie de 12 ani cu hulitul Bill şi multe amănunte picante de dezvăluit, inclusiv înregistrări ale convorbirilor telefonice (vândute pe bani grei), presărate cu secrete intime din partidele amoroase: ?We made love everywhere, on the floor, in the kitchen, on the cabinet, the sink. I called his testicles the boys and he called my breasts the girls.? Idila lor a explodat în presă în 1992, când Clinton era în plină campanie electorală. Ea spune şi că i s-a oferit o slujbă în conducerea locală în schimbul favorurilor sexuale. Toate aceste dezvăluiri au determinat cuplul Clinton să recunoască public, pentru prima dată, faptul că au avut probleme în mariaj.

Kathleen Willey

Fostă stagiară la Casa Albă, Kathleen a declarat în 1993, în cadrul unei emisiuni cu largă audienţă în SUA că, în momentul în care a mers la Clinton să îi ceară sfatul pentru problemele financiare cu care se confrunta, acesta a îmbrăţişat-o strâns, atingându-i sânii. Mai mult decit atât, a luat mâna stagiarei, în vârstă de 51 de ani, poziţionând-o în zona lui genitală. Clinton a respins acuzaţiile şi a declarat că a îmbrăţişat-o, că probabil a sărutat-o pe frunte, însă gestul nu se dorea a avea conotaţie sexuală.

Monica Lewinsky

În vârstă de 23 de ani, Monica pare a fi cea mai tânără ?cucerire? a fostului preşedinte. Ea a fost descoperită de avocaţii Paulei Jones, în încercarea lor de a stabili un tipar de comportament sexual în care se încadrează Clinton şi femeile pe care le preferă. Se spune că el şi Lewinsky au păstrat legătura timp de un an şi au întreţinut relaţii sexuale chiar în interiorul Casei Albe. În afara timpului petrecut acolo, - culmea ironiei - ea locuia de fapt în clădirea Watergate, aceeaşi clădire care a stat la baza scandalului finalizat cu căderea preşedintelui Richard Nixon.

La finalul procesului intentat de Paula Jones, Lewinsky susţinea în continuare că o situaţie asemănătoare în care ea să fie implicată nu a existat. Starr a găsit totuşi o înregistrare în care Monica Lewinsky îi povestea unui prieten apropiat despre ce s-a întâmplat de fapt. Tânăra a recunoscut apoi public şi a prezentat detaliile în faţa unui juriu, în perioada iulie - august 1998. Bill Clinton şi-a dus totuşi la capăt mandatul, publicând incidentul şi în autobiografia publicată în 2005, My Life.



My Life

În volumul autobiografic, preşedintele arată că a avut o relaţie cu Lewinsky pentru că... ?a putut face acest lucru?. Clinton susţine că a fost dezgustat de legătura sa cu Lewinsky, iar multe seri la rând a dormit pe canapea sau în camera de vacanţă a familiei în încercarea de a recâştiga respectul soţiei şi fiicei sale. El acuză ?demonii răului? că l-au aruncat în braţele tinerei femei şi recunoaşte că a pus punct relaţiei după mai multe luni, când a hotărât că nu poate trăi în situaţia respectivă, pe care a calificat-o ?nebunească şi imorală?. Chiar dacă scandalul l-a umilit, fostul preşedinte democrat afirmă că achitarea în urma procedurii de destituire şi căsnicia sa salvată după mai bine de un an de terapie conjugală i-au conferit un sentiment de eliberare. În august 1998, când a fost constrâns de împrejurări să îi spună despre relaţie soţiei sale, Clinton susţine că acest lucru a avut asupra lui efectul unui pumn în stomac. Discuţia pe aceeaşi temă cu fiica sa, Chelsea, a fost şi mai dificilă, iar în săptămânile care au urmat, preşedintele a avut o angoasă permanentă pentru că şi-a ruinat căsnicia, dar şi pentru că a pierdut dragostea singurului său copil.

Hillary Clinton

Soţia. Mereu loială, până la epuizare. Când s-a vorbit prima oară despre viaţa dublă a soţului, în 1992, a ieşit alături de el în faţa camerelor de luat vederi şi a recunoscut că viaţa lor în doi nu stă pe roze. La momentul respectiv, francheţea şi transparenţa lor a fost îndelung lăudată. Acuzaţiilor de hărţuire împotriva soţului, ea le răspunde cu acuzaţii de interese politice. Totuşi, în spatele uşilor închise, soluţia nu mai pare atât de simplă, spuneau apropiaţii.

Faimosul Carl Bernstein, unul dintre cei doi reporteri care au dezvăluit ?afacerea Watergate?, susţine că, înainte ca Bill Clinton să îşi ia în primire postul de la Casa Albă (unde a stat din 1993 până în 2001), Hillary ar fi pus un detectiv particular pe urmele iubitei acestuia de la acea vreme, Gennifer Flowers. Supusă unei supravegheri permanente şi trezindu-se abordată frontal de nevasta înşelată, femeia ar fi cedat nervos, punând capăt relaţiei. Hillary ar fi procedat similar şi într-un alt caz, petrecut în 1990, când Bill era îndrăgostit de Marilyn Jo Jenkins, de dragul căreia i-a cerut lui Hillary divorţul. Aceasta a refuzat, replicând sec: ?Sunt lucruri mai rele decât infidelitatea?. Mai puţin picante, dar la fel de incitante sunt dezvăluirile făcute de Jeff Gerth şi Don Van Natta, redactori la New York Times, într-o altă carte. Ei susţin că Hillary şi Bill ar fi încheiat un adevărat pact politic în anii 70, potrivit căruia el urma să ajungă preşedintele SUA, după care să îi calce şi ea pe urme.



O carte scandaloasă

Cartea ?Truth About Hillary Clinton?, semnată Ed Klein, a fost o sursă importantă de zvonuri răutăcioase. Hillary Clinton s-a enervat cumplit aflând că Ed Klein a lansat zvonul că Bill ar fi violat-o, din acest viol născându-se Chelsea. Un al doilea zvon răutăcios: orbit de succesul volumului său de memorii, Bill Clinton a lăsat orice precauţie deoparte şi a avut o aventură amoroasă cu o femeie divorţată, în jur de 40 de ani, care locuieşte în apropierea casei familiei Clinton de la Chappaqua. Deseori el ar fi petrecut nopţile în casa amantei sale, în timp ce agenţii serviciilor secrete aşteptau în maşina parcată pe partea cealaltă a străzii - a comentat Klein. În cartea sa, Klein a publicat şi o fotografie cu fostul preşedinte american sărutând pe gură o femeie neidentificată. Hillary a infirmat toate aceste informaţii.

De altfel, sprijinul lui Hillary a contat foarte mult în toate scandalurile. Ea a oferit chiar şi o explicaţie medicală pentru deviaţiile soţului, pentru că nu ar vrea să fie exclusă din cursa pentru preşedinţia SUA tocmai din cauza partenerului de viaţă. Aşa că fosta prima doamnă a Americii şi-a trimis consortul la medic. Diagnosticul: dependenţă de sex. Bill se laudă că a făcut sex cu cel puţin 100 de femei în cei 30 de ani de căsnicie. Prin urmare, medicii care au început să îl trateze au ajuns la concluzia că dependenţa lui de sex se datorează ?unor traume suferite în copilărie?. Mama lui, o femeie frumoasă, era însărcinată când tatăl lui a murit. Destul de devreme, Bill a început să afle că tatăl lui îşi înşela constant soţia care, de altfel, îi cam întorcea favorul. Potrivit psihologilor, din momentul în care a început să fie conştient de propria sexualitate, Clinton a încercat să se ridice la nivelul tatălui său. De asemenea, în trauma suferită de fostul preşedinte, unele medii susţin că desele certuri dintre mama şi bunica sa au avut o mare importanţă...



Altele:

Elizabeth Ward Gracen, fostă Miss America, a declarat pentru New York Daily News în primăvara anului 1998 că a întreţinut relaţii sexuale consensuale cu Clinton, în 1982.

Sally Perdue, fostă Miss Arkansas, povesteşte şi ea de întâlniri cu scop sexual, datate 1983. Escorta lui Clinton îl aştepta pe acesta la uşă, pe perioada întâlnirilor.

Dolly Kyle Browning, veche prietenă a lui Bill, a avut o aventură cu el şi susţine că, în 1994, acesta ar fi vrut să reînnoade relaţia.

După ani şi ani şi patru operaţii pe cord deschis, Clinton continuă să bifeze cuceriri printre reprezentantele sexului slab, în ciuda faptului că riscă să o compromită definitiv pe Hillary, scăzându-i şansele la prezidenţiale, unde este considerată candidat cu şanse maxime. Se pare că, după operaţii, fostul preşedinte a suferit o depresie gravă, din care şi-a revenit complet, trecând la polul opus ? viaţa la intensitate maximă -, seducerea tinerelor prin baruri şi cluburi, unde încearcă să le impresioneze atât cu talentul său oratoric, cât şi cu maşina sa luxoasă.

Hillary, din ce în ce mai îngrijorată, a plătit detectivi particulari care l-au urmărit pe soţul său şi i-au întocmit un eventual dosar de divorţ. Cum consilierii lui Hillary sunt împărţiţi în două categorii, cei care încearcă să o convingă să divorţeze şi cei care susţin că ar trebui să închidă ochii la escapadele soţului, rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile.

Clinton: "I did not have sexual relations with that woman...?



MĂRTURIA LUI CLINTON LA PROCES

O SCRISOARE DE DRAGOSTE PENTRU BILL DE LA MONICA LEWINSKY





Ella Moroiu, Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close