Antena 3 CNN Actualitate DOSARELE ANTENA3.RO Vladimir Putin, sex simbol şi conducător iubit

DOSARELE ANTENA3.RO Vladimir Putin, sex simbol şi conducător iubit

<font color=red>DOSARELE ANTENA3.RO</font> Vladimir Putin, sex simbol şi conducător iubit
17 Dec 2007   •   02:47
Dictatorul rus de tip nou

Pentru un popor obişnuit de sute de ani cu democraţia precum cel american, popularitatea unui personaj ca Vladimir Putin, mână forte peste mass media şi echitate politică la el acasă, e anevoie de înţeles. Automat, peste ocean şi nu numai, se presupune că poporul rus ar trebui să respingă din start o asemenea atitudine dictatorială. Ei bine, în ciuda zvonurilor, Putin se bucură de popularitate, cu procente în sondaje atinse de lideri americani numai în vremuri de restrişte. Aceleaşi sondaje numără în procente mai puţini contestatari ai lui Putin, comparativ cu susţinătorii lui Bush.

Şi totuşi...

?Ar fi o exagerare să spun că ne aflăm într-o dictatură absolută, dar în orice caz Rusia nu mai este o democraţie?, spune Gary Kasparov, oponent al preşedintelui rus, faimos campion de şah. ?Şi nu ştiu câtă vreme liderii occidentali vor mai accepta un preşedinte cu idei vădit totalitare. (...) Datoria noastră comună de cetăţeni este să împiedicăm condamnarea ruşinoasă a celor care ne-au apărat drepturile politice. Libertate pentru deţinuţii politici! Jos dictatura poliţienească!?

Parţial, popularitatea lui Putin este uşor de tradus: Rusia este acum un stat mai puţin haotic decât în anii lui Boris Elţîn. Guvernul manevrează fonduri considerabile, iar pensiile şi salariile sunt plătite. Politica externă a doborât şi ea bariere, dincolo de spaţiul ex-sovietic către Europa şi mai departe (Iran, de pildă). Un grafic realizat de World Bank şi prezentat de BBC arăta, încă de acum doi ani, curba ascendentă a unei economii bine direcţionate:



Un bărbat viril

Dincolo de imaginea unei economii mai mult sau mai puţin sănătoase, popularitatea lui Putin are şi alte explicaţii. Deşi în Occident impresia generală este că Boris Elţîn ar fi ?dărâmat? comunismul, ruşii l-au perceput pe succesorul lui Gorbaciov mai mult ca pe un bufon beţiv. Şi iată-l pe Vladimir, nu doar un tehnocrat antialcoolic, ci un bărbat adevărat! Un sex simbol adulat în cântece: Takogo Kak Putin (Cineva ca Putin) este o melodie pop în care vocalista spune povestea unei femei care aruncă la coş viaţa alături de un beţiv (precum Elţîn) şi ştie că are nevoie acum de un bărbat adevărat, puternic, ca Putin.

Takogo Kak Putin (Такого как Путин) varianta integrală, în format mp3



VLADIMIR PUTIN, CEL MAI IUBIT POLITICIAN DIN RUSIA

RUŞII SE MÂNDRESC CU TRUPUL LUCRAT AL LUI PUTIN (GALERIE FOTO)

Trupul lucrat al preşedintelui derutează admiratoarele

Vara aceasta, mai multe ziare ruseşti au publicat fotografii ale lui Putin, aflat la pescuit în Siberia. Bustul gol al preşedintelui şi bicepşii exersaţi au determinat un tabloid să publice şi un articol cu sfaturi pentru ruşii care vor să aibă un corp ca al preşedintelui: ?Obţineţi un corp ca al lui Putin? se intitulează articolul din Komsomolskaya Pravda. Textul, însoţit de o diagramă a torsului gol al lui Putin, cu câteva săgeţi grafice pe grupele principale de muşchi, a fost preluat şi comentat în presa internaţională.

Camerele de chat ruseşti şi blogurile gay au devenit imediat interesate de subiect. Unii au susţinut chiar că aceste fotografii ar indica o mai mare susţinere pentru toleranţa faţă de homosexualitate în Rusia. A fost publicat inclusiv un montaj foto ironic care compară aventura preşedintelui la pescuit cu cea a eroilor din Brokeback Mountain...

Vladimir Putin, care este căsătorit şi are două fiice, a declarat că fizicul său de invidiat se datorează sportului, el fiind practicant de judo şi un schior talentat.

Şi totuşi, Putin este un bărbat obişnuit...

Despre viaţa intimă a preşedintelui se ştiu puţine lucruri, chiar neinteresante, ar spune unii. Vladimir s-a căsătorit în urmă cu 24 de ani, mai exact la 28 iulie 1983, cu Liudmila Şrebneva, la acea vreme studentă a secţiei de limbă spaniolă a Facultăţii de Filologie, în cadrul Universităţii din Leningrad, şi fostă stewardesă. Liudmila şi Vladimir au împreună două fiice, Maria Putina (născută în 1985) şi Ekaterina (Katia) Putina (născută în 1986).

GALERIE FOTO: Vladimir şi Liudmila, împreună la bine şi la rău



Desigur, unii au încercat să afle mai multe detalii intime, însă au fost dezamăgiţi. În 2006, în cadrul unei conferinţe online, Putin a răspuns câtorva din întrebările a peste 4000 de internauţi ruşi. Ce au vrut ei să afle, mai înainte de toate? Când şi-a pierdut virginitatea, când va legaliza marijuana şi de ce a pupat un copil pe burtă... Despre virginitate, Putin nu a avut de spus decât că amintirea primei experienţe sexuale este în ceaţă, însă ar putea spune cu siguranţă în ce circumstanţe a avut loc ultima experienţă...

... şi familist convins

Putin are un prieten foarte apropiat, aproape la fel de celebru, în special prin faptul că este miliardar şi deţine echipa de fotbal Chelsea. Roman Abramovici, căci despre el este vorba, este ca şi fiul lui Putin. Se spune că atunci când Abramovici intră în biroul preşedintelui, faţa acestuia se luminează. Într-o oarecare măsură, îl vede pe Abramovici ca pe un sol al Rusiei. Acestea sunt motivele pentru care Putin s-a implicat direct în viaţa personală a miliardarului, atunci când acesta a fost constrâns să aleagă între soţie şi amantă. În 2006, presa a mediatizat intens relaţia extraconjugală pe care Abramovici o avea cu Daria Jukova, iar când fotografiile au invadat prima pagină a ziarelor, Irina Abramovici a luat atitudine şi i-a cerut soţului să ia o decizie: ?eu sau amanta!?

Chiar dacă a refuzat să rupă relaţia cu modelul Daria, Roman a refuzat să îi acorde divorţul până în momentul în care Putin a intervenit decisiv: i-a spus clar să îşi facă ordine în viaţă. În urma divorţului, ambele părţi, dar şi cei cinci copii rezultaţi din căsătorie, au rămas cu o sumă de bani considerabilă pentru a trăi în lux, însă Irina a fost răpusă de divorţ. Concluzia biografului Chris Hutchins, care se ocupă deopotrivă de Putin şi de Abramovici în lucrările sale, concluzionează: ?Putin este un mare familist şi nu era de acord cu relaţia dintre Roman şi Daria şi nici cu publicitatea pe care aceasta o genera. El îl vede pe Abramovici ca pe un ambasador al Rusiei şi i-a spus foarte clar că trebuie să îşi regleze afacerile personale?, a spus Hutchins, citat de Daily Mail.

Iubitor de copii şi animale

Incidentul cu băieţelul sărutat pe burtă a avut parte de o explicaţie mai detaliată, care nu a pus însă capăt comentariilor răutăcioase. Ieşit de la o reuniune la Kremlin, preşedintele s-a oprit în faţa unui grup de turişti pentru a-l pupa pe Nikita, în vârstă de cinci ani, pe burtă, după ce i-a ridicat tricoul. Scena a fost difuzată de televiziunile ruse, iar concetăţenii au comentat că liderul rus este frustrat că nu are decât fete sau că şi-ar dori să devină bunic. Putin a declarat însă că a fost impresionat de independenţa, seriozitatea şi drăgălăşenia băiatului, iar gestul său a fost similar cu mângâierea unei pisici, excluzând categoric un alt substrat.







VLADIMIR PUTIN A SĂRUTAT UN STURION

Anul acesta, liderul de la Kremlin a schimbat foaia şi a ales să-şi arate partea sensibilă sărutând o fiinţă cu solzi. Putin a oferit ineditul sărut în timpul unei vizite efectuate la o crescătorie de sturioni din sudul Rusiei. El purta mănuşi albe, a sărutat peştele pe cap, apoi l-a eliberat în Marea Caspică. Cât despre animalele de casă, preşedintele declara candid, în faţa unui auditoriu de peste 1200 de jurnalişti, că, de câte ori este supărat, se consultă cu câinele său, Koni. Patrupedul a participat, de altfel, şi la o întâlnire pe care preşedintele rus a avut-o cu cancelarul german Angela Merkel.

Amintiri din copilărie: colegele de şcoală

Doi dintre foştii colegi de şcoală îşi aduc aminte de un incident muşamalizat de acum mai bine de 50 de ani. Alexander Nikolaiev şi Viaceslav Iakovlev povestesc că, pe când ?Volodia? era în clasa a VIII-a, a intrat în conflict cu unul din profesori, în apărarea unor colege. Profesorul ?atingea şi ciupea fetele din clasă?, spun cei doi. Ei adaugă că scandalul a rămas între pereţii clasei, iar direcţiunea şcolii nu au aflat niciodată de acest incident.

Colegele povestesc că era ?un adevărat cavaler? şi refuza să dea detalii despre prietenele lui. Totuşi, se ştie că a fost îndrăgostit de o asistentă, care avea grijă de mama lui, însă totul s-a terminat când Volodia ?a simţit că era ceva în neregulă cu ea?. Prietenii lui mai spun că le este interzis să îl contacteze pe fostul lor tovarăş de joacă, chiar şi telefonic.

Rusoaicele îl adoră

Iată câteva dintre declaraţiile de gen feminin la adresa conducătorului iubit, preluate în sondaje:

?Cred că are o alură masculină unică?, declara Elena Volkova, contabilă, în vârstă de 33 de ani. Ea păstrează fotografia lui Putin pe birou şi ataşată la brelocul pentru chei. ?După părerea mea, este cel mai bun lider pe care l-a avut vreodată Rusia!?, adaugă Elena. Natalia Kuzneţova, PR manager, 23 de ani: ?E un balsam pentru sufletul meu să văd că reprezintă ţara noastră peste hotare! Mulţumesc cerului, avem un preşedinte care arată splendid.? Ea este fascinată de ochii şi zâmbetul preşedintelui. Cu toate acestea, nu agreează termenul de ?sex-simbol?: ?Judec un bărbat întotdeauna după ochi. Ai lui sunt inteligenţi şi serioşi?. Ea crede că rusoaicele sunt atrase de el tocmai pentru că este diferit de majoritatea bărbaţilor de aceeaşi naţionalitate: nu bea, face sport şi ?întotdeauna arată proaspăt ca o floare.?

Aceeaşi privire pare să provoace sentimente diferite asupra femeilor de altă naţionalitate: Irene Pitch este soţia americană a unui bancher. Ea l-a cunoscut pe Putin înainte ca acesta să devină preşedinte şi descrie întâlnirea astfel: ?Cel mai mult am fost impresionată de ochii lui; doi urmăritori în căutarea prăzii. Nu mi-a fost teamă, dar mi-a fost uşor să mi-l imaginez ca agent secret. Oamenii pe care i-a interogat au fost cu siguranţă supuşi de această privire. Sincer, cred că ochii lui Volodia nu sunt expresia sufletului său, ci arma sa!?

Se spune că cele mai multe rusoaice blochează telecomanda atunci când conducătorul rus apare la televizor şi le spun deseori soţilor ?să încerce să semene mai mult cu Putin?. Cele nemăritate îşi doresc un soţ precum Putin, şi chiar şi femeile în vârstă îl apreciază. Psihologii cred că această reacţie se datorează şi vârstei relativ tinere a lui Putin (54 de ani).



Ella Moroiu, Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close