Dosarul Flota se află la un pas de clasare

17 Oct 2007   •   07:44
Dosarul Flota se află la un pas de clasare
Deşi ţara noastră a rămas făra 16 vapoare, nimeni nu a fost prejudiciat. Aceasta este concluzia expertizei financiare în Dosarul ?Flota?, ale cărei costuri au depăşit 40.000 de euro. Jurnalul Naţional a intrat în posesia documentului potrivit căruia cei 80 de inculpaţi, acuzaţi de vinderea la preţuri derizorii a 16 nave din flota comercială română, au fost scoşi curaţi. Practic, infracţiunile pentru care au fost deferiţi justiţiei şeful statului, Traian Băsescu, în calitate de fost ministru al Transporturilor, şi alţi doi foşti şefi ai acestui minister, Aurel Novac şi Paul Teodoru, devin lipsite de conţinut juridic, reiese din documentul intrat în posesia Jurnalului Naţional.

EXPERTIZA ÎN DOSARUL FLOTA(pdf) (SURSA: JURNALUL NAŢIONAL)

Expertiza din dosarul Flota a fost comunicată părţilor, care au declarat că este una favorabilă inculpaţilor. Aceasta nu reţine vreun prejudiciu adus statului din vânzarea navelor. Dosarul ?Flota? a avut ca obiect stabilirea modului în care flota românească a pierdut o serie de nave de mare capacitate, în perioada aprilie 1991 - august 2000.

Expertiza a infirmat soluţia dată de procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie -actualul DNA - care au decis în 2004 trimiterea în judecată a lui Băsescu, alături de alte 79 de persoane. Prima expertiză stabilea că, prin înstrăinarea a 16 nave, cei 80 de inculpaţi din dosar ar fi păgubit statul român cu peste 275 de milioane de euro.

Expertiza financiară dispusă de DNA în dosarul "Flota" a fost finalizată în 24 septembrie, costul ei fiind evaluată la peste 43.000 de euro.

Antena3.ro

x close