Antena 3 CNN Actualitate Dosarul în care Mureşan este acuzat de deturnare de fonduri, judecat de Înalta Curte de Casaţie

Dosarul în care Mureşan este acuzat de deturnare de fonduri, judecat de Înalta Curte de Casaţie

Dosarul în care Mureşan este acuzat de deturnare de fonduri, judecat de Înalta Curte de Casaţie
29 Oct 2007   •   15:51

Tribunalul Bucureşti a decis că nu mai are competenţa să judece dosarul în care fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, este acuzat de deturnare de fonduri, hotărând trimiterea cauzei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Judecătorii au admis o excepţie ridicată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), privind competenţa materială a instanţei. Hotărârea instanţei este definitivă.

După patru ani de tergiversări în instanţă, dosarul lui Mureşan va fi reluat de la zero de magistraţii ÎCCJ. Pe 18 decembrie 2003, procurorii fostului Parchet Naţional Anticorupţie, actuala Direcţie Naţională Anticorupţie, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a lui Ioan Avram Mureşan, pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi fals intelectual.

Mureşan mai are un dosar, aflat în lucru la DNA, în care este acuzat, alături de fostul ministru Decebal Traian Remeş, de fapte de corupţie.

Rompres

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close