Antena 3 CNN Actualitate Dosarul "Mafia caselor", din nou la Tribunal

Dosarul "Mafia caselor", din nou la Tribunal

Dosarul "Mafia caselor", din nou la Tribunal
22 Iul 2008   •   08:58

Dosarul Mafia Caselor se află din nou, marţi, pe masa Tribunalului Municipiului Bucureşti. Nouă dintre persoanele acuzate că fac parte din reţeaua mandatarilor au făcut recurs, după ce vineri instanţa a emis mandat de arestare pe numele lor. Instanţa a emis, vineri, după mai bine de 7 ore de audieri, mandate de arestare preventivă pe numele a nouă dintre cei 11 reţinuţi. Patru dintre aceştia mai fuseseră arestaţi pentru fapte similare, dar au fost eliberaţi în urmă cu două luni, la judecarea recursului.

Mandatarii, care acţionau în sectorul şase, au fost reţinuţi şi audiaţi în urmă cu aproape o săptămână, sub acuzaţia de fals, uz de fals şi înşelăciune. Şi asta, după ce împotriva lor au fost depuse zeci de plângeri, iar la percheziţii au fost confiscate peste 100 de cărţi de identitate şi sute de acte de proprietate. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării ar fi vândut locuinţele mai multor persoane în vârstă în baza unor procuri şi acte false.

În acelaşi dosar al mafiei caselor, alte douăsprezece persoane, între care şi doi funcţionari ai Primăriei Sectorului 5, au fost reţinute, în cursul lunii mai.

Cei doi funcţionari căutau bătrâni cu situaţii sociale precare. Sub pretextul că vor să le aducă ajutoare de la autorităţile locale, reuşeau să obţină de la aceştia actele de proprietate şi de identitate. Pasul următor: vânzarea proprietăţilor. O parte dintre cele 12 persoane au fost arestate preventiv, iar în cazul celorlalţi instanţa a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe perioada cercetărilor.

Potrivit primelor evaluări, prejudiciul cauzat de mandatari se ridică la peste 1 milion de euro.

Antena3

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close