x close

DOSARUL REŢETELOR FALSE: Farmacistele vorbeau despre mituirea medicilor - INTERCEPTĂRI

de L.D.    |    10 Oct 2012   •   20:57
DOSARUL REŢETELOR FALSE: Farmacistele vorbeau despre mituirea medicilor - INTERCEPTĂRI 525 Foto: tzcoaching.com

Potrivit unor interceptări obţinute de Mediafax, farmacistele din dosarul eliberării de reţete false discutau despre mituirea medicilor, despre bonusuri acordate la vânzarea anumitor medicamente şi despre procente din "afacere" la mutarea acesteia în altă zonă.

Într-o discuţie telefonică purtată cu o altă farmacistă, Claudia Şerban, una dintre persoanele reţinute în acest dosar, face referire la un mesaj transmis de un anume "Sorin", potrivit căruia numita "Ana Maria" credea că mituirea medicilor ar fi o soluţie la anumite probleme. "Ea a crezut că se rezolvă cu banii ăia, că-i mituim pe medici! Aşa mi-a transmis", îi spune Şerban interlocutoarei sale.

Cu acelaşi prilej, interlocutoarea Claudiei Şerban relatează despre o discuţie în care o colegă i-a menţionat despre un telefon primit de la "patru şefe din Dona". "Şi zice: «M-au sunat patru şefe din Dona, să colaborăm!». Zice: «Cum poate să mă sune ălea la telefon să-mi zică chestia asta?». Şi zice: «Tu ai vorbit cu cineva?». Zic: «Măi, Ioana, pe cuvântul meu, deci eu nu am vorbit!». Eu nu vorbesc nici în stânga, nici în dreapta, nici cu umbra mea!".

În aceeaşi discuţie, Claudia Şerban se arată nemulţumită de faptul că nu a ştiut despre bonusurile ce ar fi acordate la vânzarea Pegintron-ului - medicament pentru hepatita cronică C, comercializat cu 820 de lei. "Măi, da' ţie ţi se pare normal ca aseară să aflu eu că Pegintronul se bonusează? Adică cum alţii ştiu...", spune farmacista.

Claudia Şerban aminteşte, în aceeaşi discuţie, despre o discuţie în care a cerut sprijin pentru mutarea unui "deal" (afacere - n.r.), în schimbul unui procent de 5%. "Şi i-am zis de Morarilor (zonă din Bucureşti - n.r.): «Uite, vreau să vorbesc cu Cristina, să vorbească cu psihiatra, să mă ajuţi cum ai făcut pentru Ermina! Să-i propun 5 la sută şi poate îşi mută deal-ul la mine!»", spunea tot Şerban.

Conversaţia dintre cele două farmaciste atinge şi subiectul găsirii de furnizori de reţete. "Deci noi n-avem psihiatrii în zonă. N-am de unde să-i scot! Decât să cooptez un reprezentant care să-mi aducă în mână reţetele! (...) Le-am spus şi la fete că n-are sens să ne luptăm cu familiştii. (...) N-am decât prin reprezentanţi să găsesc, la oncologie sau la...", spune Claudia Şerban, potrivit interceptărilor.

Procurorii au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a 12 persoane reţinute în dosarul reţetelor false. Printre acestea sunt mai mulţi şefi de farmacii din lanţul Dona, un medic psihiatru şi administratori ai unor firme.


Citeşte mai multe despre:

bonusuri
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati