Antena 3 CNN Actualitate ?Dosarul Sidex?: Doi foşti conducători, condamnaţi la închisoare

?Dosarul Sidex?: Doi foşti conducători, condamnaţi la închisoare

?Dosarul Sidex?: Doi foşti conducători, condamnaţi la închisoare
04 Apr 2008   •   18:23

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis condamnarea la închisoare a lui Flaviu Mircea Moldovan, fost vicepreşedinte al Consiliului de Administrare a Sidex, şi Aurel Mircea Drozan, director relaţii comerciale în aceeaşi societate, pentru mai multe fapte săvârşite în anul 2000.

Cei doi au fost condamnaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor personale şi luare de mită, faptele săvârşite de ei în anul 2000 aducând companiei un prejudiciu de câteva zeci de miliarde de lei vechi. În cazul lui Moldovan, Curtea de Apel a decis reducerea pedepsei date în 2005 de la zece ani şi şase luni la opt ani, pe când Drozan va servi şase ani de închisoare, în loc de nouă ani şi cinci luni.

Totuşi, cei doi nu vor intra, deocamdată, la închisoare, având dreptul să facă recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi să fie judecaţi în continuare în libertate.

Cei doi au fost condamnaţi pentru că au încălcat hotărârile Consiliului de Administraţie al Sidex cu privire la valorificarea produselor siderurgice şi au dat marfă unor firme ce au achitat doar o parte din ea. Pentru contractele respective, cei doi au primit sume de bani de la mai mulţi agenţi economici, inculpaţi la rândul lor în acest dosar.

Antena3.ro
 

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close