Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Zambaccian: Instanţa Supremă se va pronunţa pe 7 aprilie

Dosarul Zambaccian: Instanţa Supremă se va pronunţa pe 7 aprilie

Dosarul Zambaccian: Instanţa Supremă se va pronunţa pe 7 aprilie
24 Mar 2008   •   09:24

Magistraţii Curţii Supreme au analizat luni, recursul procurorilor faţă de decizia judecătorească prin care s-a stabilit ca dosarul Zambaccian să fie restuit anchetatorilor pentru refacerea actelor de urmărire penală. ICCJ a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de amânare a judecării restituirii dosarului Zambaccian.

S-a discutat cererea procurorilor de a se continua procesul fostului premier Adrian Năstase, fiind ascultate şi pledoariile apărării, potrivit cărora este necesară reluarea procedurilor de către Parchet, întrucât textele Legii răspunderii ministeriale, în baza cărora demnitarul a fost trimis în judecată, sunt neconstituţionale.

Astfel, completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va decide, în 7 aprilie, dacă dosarul Zambaccian va fi restituit procurorilor anticorupţue sau va continua fi judecat de completul de trei magistraţi al isntanţei supreme.

Dosarul Zambaccian a fost trimis înapoi la DNA după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie au stabilit că era nevoie de un aviz special de la Comisia de la Cotroceni pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase. În aceste condiţii, magistraţii spun că actele din dosar sunt nule şi ar trebui refăcute.

În acest dosar, Adrian Năstase este acuzat de luare de mită şi obţinere de foloase necuvenite. Năstase a fost cercetat de procurorii anticorupţie pentru că ar fi luat mită geamuri termopan şi chinezării în valoare de un milion şi jumătate de euro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close