Antena 3 CNN Actualitate Două femei sunt ucise în fiecare săptămână, în România

Două femei sunt ucise în fiecare săptămână, în România

Două femei sunt ucise în fiecare săptămână, în România
21 Noi 2007   •   17:56

În România două femei sunt ucise în fiecare săptămnână de soţii violenţi. Sunt statistici îngrijorătoare şi prea puţine soluţii. Una dintre ele ar fi introducerea ordinului de restricţie pentru agresori, aşa cum se întâmplă în Occident. Din ianuarie 2004 până în septembrie 2007, în România au fost peste 33 de mii de cazuri de violenţă în familie. În primele nouă luni ale anului, 79 de femei au fost ucise de soţii violenţi. Asta înseamnă două femei pe săptămână. Organizaţiile neguvernamentale au venit cu soluţia - introducerea ordinelor de restricţie pentru soţii violenţi. O propunere care se lasă mult aşteptată.

?Acest ordin de restricţie permite victimei să obţină o restricţie împăotriva agresorului ... exact aşa cum funcţionează în afară?, a declarat Corina Horia, directorul executiv al Fundaţiei Sensiblu. De la începutul anului au fost în total 4.400 de cazuri de violenţă asupra femeilor. Psihologul Simona Burduja a stabilit că printre cauzele acestui comportament se numără ?cele de ordin financiar, pot să fie cauze de ordin social, poate să fie o dependenţă economică a femeii faţă de soţul ei.?

Primul pas pe care îl poate face o femeie agresată este să cheme poliţia. Apoi, să se adreseze unui centru specializat, care îi poate acorda găzduire şi asistenţă juridică. Sfatul psihologilor este ca înainte de a face pasul spre căsătorie, femeile să analizeze cu atenţie comportamentul viitorului soţ.

Antena 3

×

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close