Antena 3 CNN Actualitate Două organizaţii cer reintroducerea examenelor de admitere în liceu

Două organizaţii cer reintroducerea examenelor de admitere în liceu

Două organizaţii cer reintroducerea examenelor de admitere în liceu
17 Ian 2008   •   08:42

Agenţia de Evaluare a Calităţii în Educaţie, precum şi asociaţia EDU CER propun Ministerului Educaţiei să reintroducă examenele de admitere în liceu. Acestea ar trebui sa fie susţinute la o singură disciplină, în funcţie de profilul clasei. Printre propuneri se află şi eliminarea definitivă a tezelor cu subiect unic şi introducerea altor criterii pentru admiterea în liceu. Reprezentanţii celor două asociaţii au în vedere ca admiterea să aibă loc pe bază de examen cu subiecte la nivel naţional, să ţină cont de criteriie de departajare stabilite de Consiliul de administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ sau să se realizeze pe bază de dosar.

Potrivit iniţiatorilor, examenul de admitere ar trebui să se se susţină la o singură probă, în funcţie de profilul ales de elev, respectiv matematica pentru profilul real şi limba şi literatura română pentru uman. În plus, pentru corectitudinea examenelor, cele două organizaţii propun ca supraveghetorii, evaluatorii şi comisiile de examen să nu mai aparţină unităţilor şcolare aflate în examen.

Cele două ONG-uri care au făcut aceste propuneri consideră că reintroducerea examenului pentru admiterea în liceu restabileşte ierarhia corectă a pregătirii elevilor, elimină repartizarea computerizată şi asigură o mai mare obiectivitate pe timpul examenelor.

Promoţia actuală de clasa a VIII-a este prima care va fi selectată de computer pentru admiterea în clasa a IX-a de liceu, în baza notelor obţinute la tezele cu subiect unic.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close