Antena 3 CNN Actualitate Două treimi din profesori nu au luat nota de trecere la titularizare. Un sfert nu au obţinut nici măcar nota cinci (VIDEO)

Două treimi din profesori nu au luat nota de trecere la titularizare. Un sfert nu au obţinut nici măcar nota cinci (VIDEO)

Două treimi din profesori nu au luat nota de trecere la titularizare. Un sfert nu au obţinut nici măcar nota cinci (VIDEO)
19 Iul 2010   •   20:01

Jale la bac, jale şi la titularizare. Două treimi dintre profesori nu au luat nota de trecere la titularizare, adică 7. Iar un sfert dintre ei nu au reuşit să împuşte nici sfântul 5. În plus, inspectorul şcolar din Botoşani a fost demis după ce soţia lui, candidată la examen, a încercat să fenteze comisia.

Aşa note, aşa profesori. De la 10 pe loc, acum abia dacă au rămas doi cu note peste 7. Însă, cei mai mulţi - 62% au picat examenul pentru un post de profesor titular. Jumătate au luat sub cinci, iar restul sub 7.

 

Titularizarea l-a lăsat fără scaun pe inspectorul şcolar general din Botoşani. El a fost demis, după ce a încercat să-i pună o pilă soţiei, candidată la examen. Ea a fost eliminată, iar el demis. Alţi candidaţii au pierdut şi ce aveau. ?Am continuitate, dar e prea puţin. Postul e scos la titularizare şi dacă ia cineva mai mult îl pierd?, a declarat o profesoară.

Puţini au avut noroc,dar şi mai puţini au fost cei cu notă maximă. Doar 45 de candidaţi, din peste 50.000 de concurenţi.Alţii au ales judeţul nepotrivit. La Oradea 400 de candidaţi au luat note peste 7 şi sunt disponibile doar 200 pe locuri de muncă.

Nici în Bucureşti viitorii profesori nu au excelat. 1.300 au picat cu brio sub limita lui 7. Bătaia pe un post de profesor, învăţător sau educator este atât de mare încât doar cei cu note peste 8.50 vor avea de muncă. Restul, cei cu 7, poate vor găsi un post de suplinitor.

Observator

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close