Antena 3 CNN Actualitate Dovezile dezastrului produs de Băsescu în Portul Rouen

Dovezile dezastrului produs de Băsescu în Portul Rouen

Dovezile dezastrului produs de Băsescu în Portul Rouen
26 Feb 2008   •   22:17
Jurnalul Naţional dezvăluie în exclusivitate cum a reflectat presa franceză incendiul navelor din Portul Rouen, provocat de Traian Băsescu. Preşedintele a recunoscut că, în 1981, petrolierul ?Argeş" pe care îl comanda a stat la originea unui puternic incendiu care a distrus numeroase nave din portul francez. Mai mult, Băsescu a povestit şi cum a reuşit să păcălească organele de anchetă franceze, scăpând de acuzare şi de plata unor importante daune. Acum, jurnaliştii aduc şi dovada faptelor consemnate în arhivele franceze.

?Cotidianul regional Paris-Normandie (publicaţie redutabilă şi în ziua de azi) confirmă dezvăluirile actualului prezident. Ediţia din 11 septembrie 1981 titrează pe prima pagină: Dramă evitată lângă Rouen. Citesc că, în dimineaţa zilei precedente, pe la 8 jumătate, în aval de Rouen, în dreptul rafinăriei Shell, fluviul Sena a luat foc în mod inexplicabil şi terifiant. O uriaşă pată de combustibil uşor, nafta, s-a aprins instantaneu. A devorat câteva împingătoare şi barje, a alarmat pompierii din patru localităţi riverane".

Jurnalul Naţional a intrat în contact cu jurnalistul francez care a scris la acea vreme despre incidentul din Portul Rouen.

VEDEŢI AICI PE LARG DEZVĂLUIRILE JURNALISTULUI FRANCEZ

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close