Antena 3 Actualitate 18 doze de vaccin Pfizer au fost aruncate la gunoi, din greșeală

18 doze de vaccin Pfizer au fost aruncate la gunoi, din greșeală

de Andreea Cigolea    |    02 Mar 2021   •   14:10
18 doze de vaccin Pfizer au fost aruncate la gunoi, din greșeală

Trei flacoane de vaccin Pfizer, respectiv 18 doze, au fost aruncate la gunoi, din greșeală, la un centru de vaccinare din Arad. Direcția de Sănătate Publică Arad face verificări la centrul de vaccinare.

Potrivit ISU Arad, marți, în jurul orei 12.00 șeful centrului de vaccinare din Ineu a informat CJCCI Arad că luni seara nu a mai găsit trei flacoane, respectiv 18 doze de vaccin Pfizer.

„Există suspiciunea că din greșeală le-a aruncat la gunoi cu ambalajul din carton”, potrivit sursei citate.

Flacoanele nu au putut fi găsite deoarece gunoiul a fost ridicat si transportat la stația de sortare de la Mocrea.

Direcția de Sănătate Publică a dispus verificări la centrul de vaccinare din Ineu.

Gheorghiță: Nu e o tragedie, important e să nu se mai întâmple

Nu este o tragedie ce s-a întâmplat la Arad, unde au fost aruncate la gunoi 18 doze de vaccin antiCovid, însă trebuie să se anticipeze unde există o vulnerabilitate și luate măsuri să nu se mai întâmple, spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Acest lucru l-am aflat și noi. Sunt 18 doze, trei flacoane care au fost dintr-o eroare aruncate. Este o situație care, din punct de vedere practic, din păcate se întâmplă. Nu e o tragedie. Important e să înțelegem și să corectăm aceste lucruri pe viitor, să anticipăm unde există o vulnerabilitate și să luăm măsuri să nu se mai întâmple”, spune Valeriu Gheorghiță.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close