Antena 3 CNN Actualitate Dr. Victor Cauni, noul director medical de la Spitalul Colentina

Dr. Victor Cauni, noul director medical de la Spitalul Colentina

Dr. Victor Cauni, șeful secției de Urologie al spitalului Colentina, este începând de mâine noul director medical al unității spitalicești. Schimbarea vine după ce fostul director medical, prof. dr. Sabina Zurac, și-a dat demisia.

Dr. Victor Cauni, noul director medical de la Spitalul Colentina
de Andreea Cigolea    |    20 Oct 2020   •   21:00

Se pare că doamna profesor și-a anunțat demisia încă de la începutul lunii octombrie, însă cei de la ASSMB nu au reușit să găsească un înlocuitor motiv pentru care medicul a rămas în funcție până vineri, 16 octombrie.

Astfel, începând de mâine medicul Victor Cauni va prelua noua funcție, conform surselor Antena 3.ro.

Spitalul Colentina, din nou spital COVID

Nu se știe cu exactitate care sunt motivele pentru care doamna profesor și-a dat demisia, însă se pare că la baza deciziei stau nemulțumirile cu privire la faptul că spitalul Colentina redevine exclusiv spital suport COVID și astfel pacienții cronici nu vor mai putea fi tratați în unitatea spitalicească. Astfel, în semn de protest, medicul a decis să renunțe la funcție.

Scandal la spitalul Colentina: Pacienţi non-COVID abandonaţi

Victor Cauni, şeful secției de Urologie a vorbit în luni seară, la Sinteza Zilei, despre situaţia în care este acum unitatea medicală şi ce măsuri ar fi indicate pentru a pune pe primul loc pacienţii.

„Nu ar trebui să discriminăm pacienţii non-Covid cu comorbidităţi grave care, ne place sau nu, sunt mult mai mulţi decât cei Covid. Spitalul are 28 de secţii şi se va trece etapizat la repartizarea întregii capacităţi a spitalului pentru pacienţii pozitiv Covid, dar nu sunt foarte multe paturi, în condiţiile speciale de acţiune în sistem Covid. Avem doar 257 de paturi, iar în zona ATI doar 29 de paturi fără posibilitatea de a se extinde.”

"Noi considerăm că spitalul ar fi mult mai util pentru sistemul de sănătate funcţionând în sistem mixt, adică şi cu pacienţi Covid şi cu pacienţi non-Covid. În 5 luni de zile cât unitatea sanitară a funcţionat Covid, pe secţia de Urologie au fost internaţi 61 de pacienţi şi doar 10 pacienţi trataţi de urgenţă urologică în 5 luni. De o lună de zile, activitatea s-a desfăsurat mixt, pe secţie am tratat 200 de pacienţi non-Covid cu urgenţe urologice şi doar doi pacienţi cu urgenţe urologice Covid pozitiv.”, a spus în exclusivitate pentru Antena 3 Victor Cauni, şeful secției de Urologie de la spitalul Colentina.

×
Subiecte în articol: Victor Cauni Spitalul Colentina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close