Antena 3 CNN Actualitate Dragnea: Iohannis vrea să ia cu japca Parlamentul

Dragnea: Iohannis vrea să ia cu japca Parlamentul

 Dragnea: Iohannis vrea să ia cu japca Parlamentul
05 Dec 2018   •   16:11

Liviu Dragnea a avut o primă reacție la scandalul din Parlament.

Citiți și Circ în Parlament. Un liberal a preluat conducerea ședinței în Camera Deputaților și opoziția a votat schimbarea lui Dragnea

„"Nu este pentru prima dată când au cerut (Opoziţia - n.r.) revocarea. Astăzi am văzut încă o încercare disperată şi eşuată, bineînţeles, de a prelua cu japca instituţia statului. Aşa au vrut să ia cu japca şi Guvernul şi vor, în continuare, să-l ia cu japca, vor să ia cu japca şi Parlamentul României. Cu japca înseamnă dincolo de lege şi încălcând legea şi forţând legea. Vor să ia şi România. Ăsta e stilul lui Iohannis, aşa cum a luat cu japca şi casele din Sibiu, aşa vrea sa ia cu japca şi aceste instituţii care îl deranjează, pentru că are atitudini dictatoriale şi vrea puterea absolută. Deci, ăsta este preşedintele nostru: Iohannis zapciul. Nu se întâmpla nimic fără coordonarea lui. De câteva săptămâni bune o parte dintre liberali se tot lăudau că îl au în spate le Iohannis care împinge lucrurile și să se mobilizeze să dea jos Guvernul. Ce am auzit astăzi de la Iordache, i s-a propus să se ridice de pe scaun”, a declarat Dragnea.

Plan de Oscar

„O coincidență în care nu crede nimeni, doamna Carmen Mihălcescu a fost chemată la DNA. Sper să fie ca martor sau cine știe. Era unul dintre vicepreședinți. La doi li se făcuseră cereri de revocare. Domnul Pirtea, de la PNL, profesor care l-a luat pe domnul Coldea la Timișoara, era în plan să conducă lucrările. Aseară l-am împuternicit pe domnul Iordache să conducă lucrările. Nu am fost în sală pentru a-i lăsa să se desfășoare. E un  plan făcut de Marian Neacșu, Raluca Turcan, se lăudau, spuneau că e un plan de Oscar. Un plan care nu are nicio legătură cu legea”, a mai spus Dragnea, despre incidentul din Parlament.

Moțiunea nu are nicio șansă

„Nu există nicio șansă să treacă această moțiune”.

„Nu poți să supui ceva ce încalcă legea. Dacă în Parlament se fac legi, noi nu mai ținem cont de regulament, atunci ce s-ar mai alege de această țară?”, s-a întrebat retoric liderul PSD.

Despre proiectul UDMR

Întrebat dacă PSD susţine proiectul, Dragnea a răspuns: ”Nu. În primul rând, nu este constituţional, din câte mi-au zis mai mulţi specialişti. Nu a avut loc absolut nicio discuţie.” ”UDMR a votat întotdeauna legile pe care le-a considerat bune şi ne bazăm în continuare pe asta”, a mai spus Dragnea despre susţinerea UDMR în Parlament.

Amnistie și grațiere

„Nici eu nu am pe masă nicio ordonanță”. Codrin e prietenul meu și nu-mi permit să-l cert în public. V-am spus de atâtea ori. Am cerut public și cred că a auzit și Toader să se găsească o soluție pentru a se îndrepta toate nedreptățile făcute”.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close