Antena 3 CNN Actualitate Dragnea: Mă aştept să fiu audiat de Kovesi pentru orice, şi dacă plouă. Nu am legătură cu Tel Drum

Dragnea: Mă aştept să fiu audiat de Kovesi pentru orice, şi dacă plouă. Nu am legătură cu Tel Drum

Dragnea: Mă aştept să fiu audiat de Kovesi pentru orice, şi dacă plouă. Nu am legătură cu Tel Drum
Sursa foto: Foto: Facebook/Liviu Dragnea
de M.Z.    |    14 Iul 2017   •   15:39

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, întrebat despre ancheta Rise Project, că se consideră o țintă a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi și se așteaptă să fie audiat.

”Mă aştept să fiu audiat de doamna Kovesi pentru orice se întâmplă în ţara asta, şi dacă plouă. Nu cred că mai e un secret pentru cineva că sunt ţinta acestei doamne de foarte mult timp. N-am nicio legătură cu Tel Drum. Despre Tel Drum se vorbeşte de 12 ani şi nu cred că mai e cineva copil care să creadă că anchetele care au apărut făcute de diverse site-uri au fost ca rezultat al cercetării acelor site-uri. Au fost date informaţii din interiorul DNA ca să aibă motiv să înceapă acele anchete”, a afirmat șeful social-democraților, Liviu Dragnea.

Dragnea susține că și Bombonica Prodana a fost audiată "numai pentru că i-a fost soţie". 

"De ce a fost chemată? Pentru că a fost soţia mea, este singura ei vină şi asta n-o să mi-o iert niciodată. Este trimisă în proces pentru că este soţia mea şi acum este anchetată tot pentru că a fost soţia mea. Şi o să spun mai multe lucruri, să aştept să se deruleze evenimentele în continuare. Pentru că dacă cei care au ocupat nişte funcţii sau cine ocupă acum nişte funcţii cred că sunt amnezic, se înşală amarnic", a susţinut liderul PSD. 

Alți doi apropiați ai lui Dragnea, fostul deputat Adrian Simionescu și omul de afaceri Marian Fişcuci, au fost audiați vineri la DNA și sunt urmăriți penal.

Pe 11 iulie, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost audiată în această anchetă, în calitate de martor.

Anchetatorii au ridicat documente şi au solicitat informaţii de la autorităţile braziliene şi suspectează acte de corupţie. 

Pe 7 iulie, DNA a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte dintre dezvăluirile RISE Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia

Afacerile apropiaţilor lui Liviu Dragnea sunt anchetate de DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că există un dosar deschis încă din februarie anul trecut legate de afacerile companiei Tel Drum.

Reacţia DNA vine după ce în presă a apărut un presupus raport DGIPI în care se vorbeşte despre ilegalităţi şi despre faptul că Liviu Dragnea ar fi cel care ar controla de fapt societatea abonată la contracte din bani publici.

După investigaţia publicată de site-ul Rise Project, DNA a extins ancheta în dosarul Brazilia și a confirmat că are în lucru un dosar penal in rem sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, neagă orice implicare în afacerile despre care vorbesc Rise Project și jurnaliștii brazilieni, susţinând că "totul pleacă de la omul de afaceri George Soros".

Citiți și Dezvăluiri despre legătura lui Dragnea cu Brazilia, exclusiv la Antena 3. Procurorii sud-american suspectează o posibilă spălare de bani și au început o anchetă

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close