Antena 3 CNN Actualitate Drumul cireşelor de 7 ori mai scumpe. Cum se scumpesc cu fiecare kilometru, de la pom la consumator

Drumul cireşelor de 7 ori mai scumpe. Cum se scumpesc cu fiecare kilometru, de la pom la consumator

Drumul cireşelor de 7 ori mai scumpe. Cum se scumpesc cu fiecare kilometru, de la pom la consumator
12 Mai 2012   •   20:42

Se coc într-un singur loc, dar, se scumpesc cu fiecare kilometru. Vorbim de cireşele de mai, care, de la producător, în Prahova, până la jumătatea drumului dintre Bucureşti şi Ploieşti, ajung să coste şi de şapte ori mai mult. Adică 35 de lei kilogramul. Nici nu-i de mirare. La porţile livezilor stau la coadă speculanţii.

Între Bucureşti şi Ploieşti nu prea găseşti livezi pe marginea Drumului Naţional 1. Cu toate acestea, micile aprozare înfloresc. De o parte şi de alta a şoselei, se vând fructe de sezon. Căpşuni şi cireşe. Româneşti, se jură toţi.

Preţul cam taie pofta oricărui cumpărător. O ştiu şi comercianţii. Care nu sunt dispuşi să negocieze.
 
În timp ce toţi ceilalţi au rămas cu pofta, mergem spre Păuleşti, Prahova, patria cireşelor de mai. Şi supriză. La piciorul pomului, cireşele sunt de aproape şapte ori mai ieftine.

La poarta familiei Băcanu, intermediarii aşteptau ca doamna Ani să culeagă cireşele şi să i le cumpere.

Preţul cireşelor până în Bucureşti creşte parcă de la un kilometru la altul.  La doi paşi de Păuleşti, sunt doar 20 de lei kilogramul. Negociabil.

La 30 de kilometri de Bucureşti preţul creşte la 35 de lei kilogramul. Iar în pieţe ajunge cu 15-20 de lei. Pentru că e concurenţa mai acerbă decât la drumul mare.  




×
Subiecte în articol: cirese producator piata
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close