Antena 3 CNN Actualitate DSP Bucureşti a dat aviz pentru cele 16 paturi cu oxigen de la spitalul Colţea

DSP Bucureşti a dat aviz pentru cele 16 paturi cu oxigen de la spitalul Colţea

Antena 3 a obţinut în exclusivitate documentul prin care Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP) a dat aviz pentru funcționarea celor 16 paturi cu oxigen de la spitalul Colţea. Opt pacienţi sunt deja transferaţi acolo.

DSP Bucureşti a dat aviz pentru cele 16 paturi cu oxigen de la spitalul Colţea
Sursa foto: Hepta | Mediafax Photo / Andreea Alexandru
de Alex Munteanu    |    Claudia Popovici    |    16 Oct 2021   •   18:02

În timp ce România trimite zeci de pacienţi COVID în Ungaria şi primește aparatură medicală de urgenţă din alte state europene cele 16 paturi cu oxigen zăceau nefolosite pe secţia medicală situată la etajul 2 la Spitalul Colţea, din centrul Capitalei.

Vorbim de 16 paturi cu oxigen în care ar putea fi trataţi pacienţii a căror stare nu permite externarea stau nefolosite.

Conducerea spitalului a trimis cerere către DSP Bucureşti în vederea deschiderii acestor paturi pentru pacienți încă de acum zece zile, însă răspunsul a fost dat abia astăzi pe motiv că dosarul depus a fost incomplet. 

„Domni epidemiologi de la DSP nu sunteți acolo pentru dosare cu șină şi pentru a pune ştampile. Nu este normal ca oameni care au nevoie de oxigen să stea în corturi şi containere să nu aibă acces la oxigen să nu aibă acces la un întreg etaj care este foarte elegant şi bine construit.(...)

Motivul ridicat de o doamna epidemiolog de la DSP a fost că nu poate îngrijitoarea să ridice masa bolnavilor pe scări", spune un medic de la spitalul Colţea.

În secţia de ATI COVID a Spitalului Colţea sunt internaţi în acest moment 10 pacienți, cu doi peste capacitatea COVID pe care o are unitatea sanitară, iar pacienţii continuă să vină.

„Secţia mea este cu două paturi suplimentare, pat lângă pat, nu avem acces pe lângă bolnavi să punem aparatele pe care le folosim pentru ventilație şi tot ce trebuie să ajutăm un pacient pentru că nu putem să facem ieșirile spre secţia roșie de medicină internă acolo fiind totul blocat", mai spune medicul.

DSP a dat aviz pentru cele 16 paturi de la spitalul Colţea

Avizul DPS a sosit şi aceste paturi pentru tratarea bolnavilor COVID pot fi folosite. Opt pacienți urmează să ajungă la Spitalul Colţea din Bucureşti.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a atenționat DSP Bucureşti să se adapteze şi să ia decizii rapide mai ales în situaţia gravă în care se află ţara noastră.

„În situațiile de dezastru ne adaptăm şi acceptăm anumite devieri. Dacă ne dorim să funcționam ca în situaţia de normalitate însemnă că noi nu ştim în ce situaţie ne aflăm. Bolnavul este mult mai în sigur într-o secţie ATI, decât să stea la UPU ventilat", a spus Raed Arafat, șeful DSU.

Până în acest moment DSP Bucureşti nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere pentru situaţia de la spitalul Colţea.

×
Subiecte în articol: spitalul coltea paturi oxigen
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close