Antena 3 CNN Actualitate DSP, reacţie incredibilă după incendiul de la Spitalul din Târgu-Mureș: E totul ok, nu a fost nimic, bine că nu e mai grav

DSP, reacţie incredibilă după incendiul de la Spitalul din Târgu-Mureș: E totul ok, nu a fost nimic, bine că nu e mai grav

Explicaţii de necrezut au venit de la DSP Mureş, după incendiul de vineri dimineaţă din Spitalul Judeţean.

DSP, reacţie incredibilă după incendiul de la Spitalul din Târgu-Mureș: E totul ok, nu a fost nimic, bine că nu e mai grav
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2020   •   13:45

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Iuliu Moldovan, care trebuia să verifice starea spitalelor după ce Ministerul Sănătăţii a cerut controale în toate unităţile medicale după tragedia de la Neamţ, spune senin că este totul "în regulă" pentru că "nu s-a întâmplat nimic grav". 

DSP Mureş: E ok, nu a fost nimic

Totul în condiţiile în care viaţa pacienţilor de la ATI a fost pusă în pericol şi doar intervenţia promptă a medicilor a făcut ca incendiul să nu provoace încă o tragedie.

"Nu a fost nimic, bine că nu a fost nimic foarte grav. A fost o supraîncălzire la un cablu sau ceva de genul acesta", a spus, vineri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Iuliu Moldovan.

O posibilă tragedie a fost evitată la Spitalul Judeţean din Mureş, pentru că medicii au avut şi pregătirea necesară ca să oprească un incendiu. 

DSP, după incendiul din Spitalul de la Târgu-Mureș: E totul ok, bine că nu a fost mai grav

Managerul spitalului spune că se fac instructaje continuu şi că problema apărută acum a fost cauzată de o lampă care a stat prea mult timp în priză.

"Ele se verifică permanent. Sigur că acolo la priza respectivă, a fost acea lampă permanent aprinsă. Când se eliberează un pat se verifică aceste lucruri.

Sunt niște protocoale, calendare, avem serviciu de siguranță și securitate în muncă. Se verifică extinctoarele se înlocuiesc, personalul a știut ce a avut de făcut. S-a limitat la minim să nu apară un incendiu", a declarat Ovidiu Gîrbovan, managerul Spitalul Clinic Județean Mureș.

Alt incendiu, alt spital

Un alt incendiu s-a produs vineri într-un spital din ţară, în plină pandemie. De data aceasta, la o secţie de Terapie Intensivă a Clinicii Medicale III din Târgu-Mureș.

Este vorba despre un incendiu la o priză care se afla în secţia ATI a Spitalului Medicală III din Târgu-Mureș, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş.

Incendiul a fost lichidat de personalul spitalului, până la sosirea forţelor de intervenţie. 

Al treilea incendiu în spital, în ultima vreme

Pe 22 noiembrie, un incendiu a avut loc la un spital din Cluj-Napoca. Pompierii au intervenit pentru a stinge focul povocat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie de la spitalul CFR din Cluj-Napoca.

Incendiul venea după aproximativ o săptămână de la tragedia din Piatra Neamţ, acolo unde în incendiul de la secţia ATI, au murit 15 bolnavi.

×
Subiecte în articol: mures incendiu spital Iuliu Moldovan
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close