Antena 3 CNN Actualitate Dumitru Costin (BNS): Dacă CCR va declara constituţională OUG 79, ar fi normală dizolvarea sistemului pensiilor publice

Dumitru Costin (BNS): Dacă CCR va declara constituţională OUG 79, ar fi normală dizolvarea sistemului pensiilor publice

Curtea Constituţională a României (CCR) va judeca pe 4 februarie constituţionalitatea Ordonanţei de Urgenţă 79, care a mutat contribuţiile de asigurări sociale de la angajator la angajat, iar în cazul în care CCR o va declara constituţională, atunci principiile sistemului public de pensii dispar, iar mecanismul pensiilor publice ar trebui dizolvat, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin.

Dumitru Costin (BNS): Dacă CCR va declara constituţională OUG 79, ar fi normală dizolvarea sistemului pensiilor publice
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Ian 2020   •   17:06

El a explicat că a discutat acest subiect cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, în cadrul întrevederii pe care aceasta a avut-o miercuri cu reprezentanţii BNS.

"I-am adus la cunoştinţă doamnei ministru vestea că pe 4 februarie Curtea Constituţională va judeca constituţionalitatea OUG 79. Ca urmare a demersurilor întreprinse de noi, care am reuşit să ducem acolo un număr important de dosare, prin instanţe de judecată, întrucât Avocaţii Poporului nu au dorit să dea curs solicitării noastre, că s-au numit Victor Ciorbea sau Renate Weber, am fost la amândoi cu solicitări scrise, cu justificări, nu au vrut să sesizeze Curtea. Şi atunci am recurs din 2018, imediat după apariţia ordonanţei 79, am dat drumul la procese în instanţă, avem şi cazuri individuale şi cazuri colective de lucrători afectaţi de consecinţele ordonanţei 79, şi am ajuns, începând din noiembrie 2018, cu dosare la Curtea Constituţională, unde sunt 19 dosare. Noi am avut şi în decembrie acel protest, la CCR, am stat la intrarea CCR, şi în urma unei corespondenţe pe care am purtat-o cu preşedintele Curţii, domnul Dorneanu, cu preşedintele României, cu Guvernul, Camera, Senatul, în sfârşit judecătorii Curţii ne-au comunicat, am aflat ieri, că pe 4 februarie se va judeca constituţionalitatea (OUG 79, n.r.)", a afirmat Dumitru Costin.
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close