Antena 3 CNN Actualitate Dumitru Tinu a fost exhumat pentru o nouă expertiză

Dumitru Tinu a fost exhumat pentru o nouă expertiză

Dumitru Tinu a fost exhumat pentru o nouă expertiză
19 Noi 2007   •   07:20

Corpul fostului director al ziarului Adevărul Dumitru Tinu a fost exhumat după 5 ani pentru efectuarea unei noi expertize medico-legale şi criminalistice. Exhumarea a început luni dimineaţă, la Cimitirul din Breaza, unde este înmormântat. Acolo au fost prezenţi fiul acestuia, Andrei Iucinu, însoţit de mama sa, Emilia Iucinu, de avocatul lor, Matei Valeriu şi de un expert legist.
Andrei Iucinu a spus că nu a fost anunţat de autorităţi în legătură cu deshumarea tatălui său şi că a venit în baza unor informaţii neoficiale. El a adăugat că speră ca probele care vor fi prelevate acum să ajute la elucidarea împrejurărilor în care a murit tatăl său.

Fiul ilegitim al lui Dumitru Tinu a declarat că faptul că nici lui, nici avocatului lui nu i s-a permis accesul în perimetrul delimitat de poliţişti şi jandarmi în jurul mormântului tatălui său care este exhumat, luni, reprezintă un "abuz".

Iucinu a spus că printr-o nouă expertiză se pot observa mult mai bine leziunile traumatice la nivelul oaselor pe care le-a suferit tatăl său, leziuni care vor fi interpretate în raport cu expertiza dinamicii autoturismului acestuia. Rămăşiţele pământeşti ale lui Dumitru Tinu au fost aduse la Institutul Naţional de Medicină Legală.

Un reprezentant al IML a declarat că asupra corpului lui Dumitru Tinu vor avea loc examene radiologice complexe ale scheletului şi alte examinări complexe, deoarece rămăşiţele acestuia sunt în stare avansată de putrefacţie. Procurorul de caz a declarat că totul urmează să fie examinat cu maximă precauţie şi că trupul fostului director al ziarului Adevărul va fi repus în groapă spre seară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close