Antena 3 CNN Actualitate După 14 ani de cercetări, o bătrână de 77 de ani a fost trimisă în judecată pentru omor

După 14 ani de cercetări, o bătrână de 77 de ani a fost trimisă în judecată pentru omor

După 14 ani de cercetări, o bătrână de 77 de ani a fost trimisă în judecată pentru omor
Sursa foto: Foto: canada.com
18 Iun 2011   •   15:49

O bătrână în vârstă de 77 de ani, din localitatea vasluiană Bogdăneşti, a fost trimisă în judecată de Parchetul Tribunalului Vaslui, sub acuzaţia de omor, după 14 ani de cercetări în care procurorii au strâns dovezi la dosar, informează Mediafax. Cadavrul victimei a fost deshumat cadavrul victimei, în urmă cu un an.
   
Procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au decis trimiterea în judecată a unei femei care în anul 1997 ar fi ucis un bătrân în vârstă de 85 de ani pe care îl avea în îngrijire.

Fratele femeii a fost cel care l-a găsit pe bătrân mort în casă, întins pe pat, cu hainele pline de sânge şi cu lovituri în zona capului. Cu toate acestea, rudele bărbatului au decis să-l îngroape. În momentul în care acesta era dus la cimitir, un nepot al bărbatului venit la înmormântare a observat loviturile de la cap şi a sesizat poliţia din localitate.
   
Oamenii legii au demarat o anchetă, însă nu au reuşit să identifice autorul la acea vreme, abandonând cercetările. Dosarul a fost redeschis în urmă cu patru ani de către procurorul Alice Ruja de la Parchetul Tribunalului Vaslui.
   
"În urma cercetărilor desfăşurate în ultimii ani, am adunat numeroase probe indirecte în acest dosar. La sfârşitul anului trecut, am deshumat victima pentru a găsi noi dovezi care să confirme că femeia este autoarea crimei. În final, am decis să o trimitem în judecată pe Maria Frîncu sub acuzaţia de omor, mai ales că a picat şi testul poligraf. Femeia nu recunoaşte că ar fi autoarea, deşi avem suficiente dovezi care o incriminează“, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.
   
Anchetatorii cred, pe baza probelor şi a declaraţiilor strânse la dosar, că Maria Frîncu l-ar fi lovit pe bătrânul de 85 de ani cu o secure în zona capului, după care l-a întins în pat. Ulterior, femeia a încuiat casa şi a plecat spre propria locuinţă, fiind anunţată de către vecini că bătrânul a fost găsit mort în casă.
   
Conform anchetatorilor, femeia l-ar fi ucis pe bătrân din cauza refuzului acestuia de a-i da o bucată de pământ ca moştenire.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close