Antena 3 CNN Actualitate După 25 de ani de muncă, o bătrână supravieţuieşte cu doar 130 de lei pe lună

După 25 de ani de muncă, o bătrână supravieţuieşte cu doar 130 de lei pe lună

După 25 de ani de muncă, o bătrână supravieţuieşte cu doar 130 de lei pe lună
Sursa foto: Foto: thenewaging.blogspot.com
de N.B.    |    10 Oct 2011   •   17:47

După zeci de ani de muncă, o bătrînă de 84 de ani supravieţuieşte acum cu o pensie de 800 de lei, din care îi mai rămân pentru mâncare doar 130 de lei. Restul se duc pe medicamente şi pe datorii.

Florica Popescu şi-a trăit bătrâneţea singură, după ce soţul i s-a stins în urmă cu 18 ani. Ultimele două decenii nu au fost tocmai uşoare pentru ea, pentru că banii pe care îi primeşte după 25 de ani în slujba statului nu-i ajung să trăiască de la o lună la alta.

Timp de cinci ani a lucrat în armată, iar alţi 20 şi-a făcut meseria într-un mediu toxic, de unde s-a ales cu multe boli. A suferit nu mai puţin de 13 operaţii, la picioare, stomac şi fiere.

Bătrâna este, în schimb, fericită că are nepoţi care o ajută. Mărturiseşte cu lacrimi în ochi că dacă nu i-ar avea pe ei, nu ar reuşi să supraviaţuiască. A renunţat de mult să mai poftească, pentru că banii sunt mult prea puţini.

În vara asta nu şi-a permis să mânânce o îngheţată sau să guste vişinele. Femeia a auzit şi zvonuri potrivit cărora Guvernul ar putea diminua din nou pensiile, dar speră ca de această dată mai-marii statului să se înduplece şi "să-i ierte" pe bătrâni.

 




×
Subiecte în articol: pensionara boli pensie
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close