Antena 3 CNN Actualitate După ce a fost ar fi fost trimis la plimbare de Iohannis și Dăncilă, Papa Francisc a ales să viziteze doar Bulgaria și Macedonia

După ce a fost ar fi fost trimis la plimbare de Iohannis și Dăncilă, Papa Francisc a ales să viziteze doar Bulgaria și Macedonia

După ce a fost ar fi fost trimis la plimbare de Iohannis și Dăncilă, Papa Francisc a ales să viziteze doar Bulgaria și Macedonia
Sursa foto: foto: Vatican Media
13 Dec 2018   •   19:02

Papa Francisc efectuează o călătorie apostolică în Bulgaria pe 5-7 mai 2019 și în Fosta Republică Jugoslavă Macedonia pe 7 mai 2019: a anunțat astăzi Sala de Presă a Sf. Scaun.

Primind invitația respectivelor autorități ale Republicilor și a Bisericii catolice, Sanctitatea Sa papa Francisc va efectua o călătorie apostolică în Bulgaria de la 5 la 7 mai 2019 și în Fosta Republică Jugoslavă a Macedoniei pe 7 mai 2019: a anunțat astăzi Sala de Presă a Sf. Scaun, informează Vaticannews.va.

În Bulgaria Sfântul Părinte merge în orașele Sofia și Rakovski, iar în F.R.J. Macedonia, în orașul Skopje.

Anunțul oficial făcut de Vatican în privința vizitei Papei în Bulgaria și Macedonia apare la aproape două săptămâni după ce Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, anunța că vizita Suveranului Pontif în România, din 2019, a fost amânată. Vizita va avea totuși loc, dar cel mai probabil undeva în lunile iulie - septembrie.

Conform unor surse din cardul Eparhiei de Cluj-Gherla, vizita Suveranului Pontif la Cluj este aproape perfectată, dar mai trebuie puse la punct unele amănunte, care țin de Guvern, scrie stiridecluj.ro.

”Știm că va fi o vizită în România. Știm că vizita era plănuită pentru luna mai, dar având în vedere summitul din 9 mai (al Uniunii Europe, de la Sibiu, n.red.), tocmai administraia guvernamentală și prezidențială au spus că nu pot organiza două vizite apropiate. Ca urmare, la finalul acestei luni urmează nunțiatura apostolică să ne informeze cum s-a stabilit sau restabilit vizitia Pontifului roman. Ceea ce știm este că vizita nu este doar la București, ci și în alte orașe importante din țara noastră. Sigur că îmi doresc să îl aducem la Cluj să vadă acest oraș minunat”, a spus PS Florentin Crihălmeanu.

Vizita papei Francisc în cele două țări balcanice este a patra călătorie apostolică internațională anunțată oficial pentru anul 2019. Prima are loc la sfârșitul lunii ianuarie în Panama pentru Ziua mondială a tineretului (23-27 ianuarie), a doua la începutul lunii februarie în Emiratele Arabe Unite (3-5 februarie) și cea de-a treia, în luna martie în Maroc (30-31 martie).

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close