Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu: Universităţile care emit diplome fără acoperire trebuie sancţionate

Ecaterina Andronescu: Universităţile care emit diplome fără acoperire trebuie sancţionate

Ecaterina Andronescu: Universităţile care emit diplome fără acoperire trebuie sancţionate
20 Apr 2008   •   14:36

Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu a criticat duminică declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora universităţile româneşti au devenit fabrici de diplome. Ecaterina Andronescu a declarat că acuzaţiile nu trebuie extinse asupra întregului învăţământ superior. Vicepreşedintele PSD susţine că acele unităţi de învăţământ care eliberează diplome fără acoperire ar trebui identificate şi sancţionate.  

Ecaterina Andronescu apreciază afirmaţiile Preşedinelui ca fiind jignitoare la adresa univeristăţilor care creează şi încurajează performanţa, şi care nu se încadrează în categoria acelora la care s-a referit Traian Băsescu. Ea a subliniat că situaţia cu care se confruntă învăţământul românesc nu se poate rezolva doar la nivel declarativ.

Într-un discurs pe care preşedintele Traian Băsescu l-a susţinut sâmbătă cu ocazia Congresului Uniunii Studenţilor din România, acesta a criticat faptul că în toate instituţiile de învăţământ superior din ţară se pot face doctorate. El a comparat această situaţie cu cea din Statele Unite, unde din peste 3.000 de universităţi, doar 57 sunt acreditate pentru doctorate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close