Antena 3 CNN Actualitate Edilii Capitalei au cumpărat autobuze cu aer condiţionat

Edilii Capitalei au cumpărat autobuze cu aer condiţionat

Edilii Capitalei au cumpărat autobuze cu aer condiţionat
11 Dec 2007   •   22:26

Edilii Capitalei au decis să înceapă achiziţionarea de autobuze cu aer condiţionat. Fiecare dintre cele 500 de astfel de autobuze costă 210.000 de euro, mai mult cu 30.000 decât cele care circulă deja prin Bucureşti. Primarul Adriean Videanu susţine că nu a făcut decât să răspundă cererii călătorilor. Noul autobuz are cinci camere de supraveghere, trei în interior şi două pentru exterior.

Motoarele respectă normele euro patru în materie de poluare şi pot fi convertite pentru a funcţiona şi cu biodiesel. Primele zece vor fi livrate până la sfârşitul anului, iar în 2008 vor ajunge alte 150. În 2009, Bucureştiul va fi oraşul care deţine cele mai multe autobuze noi din Europa, în număr de 1000.

Noile autobuze vor fi urmărite prin GPS, astfel că şefii regiei vor şti în orice moment care sunt rutele aglomerate şi unde este nevoie să suplimenteze numărul de maşini. Din primăvară, transportul în comun va avea şi benzi dedicate, astfel încât să nu mai rămână blocate în trafic, aşa cum se întâmplă astăzi.

Observator

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close