Antena 3 CNN Actualitate Educaţie de la poliţişti: Zeci de copii din Cluj au învăţat să tragă cu arma

Educaţie de la poliţişti: Zeci de copii din Cluj au învăţat să tragă cu arma

Educaţie de la poliţişti: Zeci de copii din Cluj au învăţat să tragă cu arma
03 Oct 2008   •   12:24

Aproximativ 100 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, din comunele clujene Câţcău, Chinteni şi Panticeu, au luat joi parte la o demonstraţie organizată la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj. În cadrul evenimentului ?Porţile Deschise pentru copiii din mediul rural?, poliţiştii, din prea mult zel, le-au arătat copiilor nu doar cum arată o armă, ci şi cum se trage cu ea, informează Gazeta de Sud.
Astfel, ziua porţilor deschise la IPJ Cluj, dedicată prevenirii infracţionalităţii, s-a transformat într-o lecţie de tir, sub supravegherea specialiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic, al Departamentului de Intervenţie Rapidă a Poliţiei (DIRP) şi a lucrătorilor din cadrul Poliţiei Rutiere, scrie Ziua de Cluj.
Totuşi, organizatorii demonstraţiilor spun că armele folosite au fost încărcate doar cu muniţie de manevră şi nu a existat nici un risc pentru copii. Momentul forte al prezentării a constat din simularea unei intervenţii a poliţiştilor din cadrul DIRP, în care specialiştii au coborât pe funii de pe acoperişul sediului Poliţiei Municipale şi au tras cu gloanţe false în nişte presupuşi infractori de la fiecare etaj al sediului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close