Antena 3 CNN Externe Copiii de șase ani, obligați să poarte masca la școală, în Spania

Copiii de șase ani, obligați să poarte masca la școală, în Spania

Spania se pregătește pentru noi creșteri ale numărului de infectări cu COVID, în contextul începerii anului școlar. Ministrul educației a cerut populației "să nu se lase garda jos" în fața pandemiei și a anunțat măsurile în vigoare care vor marca începerea anului școlar, luna viitoare.

Copiii de șase ani, obligați să poarte masca la școală, în Spania
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Aug 2021   •   14:45

Între acestea se numără masca obligatorie pentru elevi de la vârsta de șase ani, distanța de 1,2 metri între bănci şi limitarea participării la cursurile cu prezență fizică, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ministrul Pilar Alegria a avertizat că nu a fost încă depășită criza sanitară şi că "prudență maximă" continuă să fie necesară în școli, după un an dificil, în care autoritățile au decis să nu mai închidă școlile.

Pentru o prezență fizică maximă în școli, purtarea măștii sanitare rămâne obligatorie începând cu vârsta de 6 ani, alături de altele precum spălarea frecventă a mâinilor, sau ventilarea claselor, arată ministrul.

Obligativitatea măștii în clase a intrat în vigoare anul trecut.

O ușoară schimbare a intervenit totuși: distanțarea "interpersonală" între elevii din clasă s-a redus de la 1,5 la 1,2 metri, a anunțat Pilar Alegria, care a precizat că regiunilor spaniole le revine sarcina de a decide cu privire la aceste măsuri.

Până în prezent, 61% dintre minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19 în Spania, în timp ce 16% dintre copiii din acest interval de vârstă sunt vaccinați cu schema completă, a reamintit ministrul educației.

În primul val al pandemiei, Spania a închis școlile. În ansamblul lor, unitățile de învățământ nu au mai fost redeschise înainte de încheierea anului școlar trecut.

×
Subiecte în articol: Spania copii mască şcoală
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close