Antena 3 Actualitate Educație Monica Anisie a explicat ce măsuri s-au luat în școli pentru momentul întoarcerii elevilor la cursuri

Monica Anisie a explicat ce măsuri s-au luat în școli pentru momentul întoarcerii elevilor la cursuri

de Claudia Simion    |    28 Mai 2020   •   23:28
Monica Anisie a explicat ce măsuri s-au luat în școli pentru momentul întoarcerii elevilor la cursuri
Sursa foto: Hepta

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, spune că școlile sunt pregătite pentru data de 2 iunie, când elevii se vor întoarce pentru a participa la cursurile de pregătire în vederea examenelor naționale pe care le au de susținut.

Sălile de clasă și toate obiectele vor fi dezinfectate și igienizate în fiecare zi pentru a nu exista vreun risc de infectare cu coronavirus pentru elevi.

"În sala de clasă, vreau să-i asigur pe părinţi, că se va realiza dezinfectarea şi igienizarea, băncile vor fi igienizate, la fel şi scaunele. Se va realiza în fiecare zi dezinfecţie şi igienizare. Cu o oră înainte de a pătrunde elevul în sala de curs se va realiza aerisirea acelei săli, iar după cele două sau trei ore de curs, elevul va părăsi şcoala tot pe un culoar bine definit şi, la ieşirea din şcoală, vor arunca măştile pe care le-au ţinut în timpul cursurilor şi vor primi o altă mască, de la şcoală, pentru a-şi continua drumul către casă în siguranţă", a declarat ministrul Educaţiei la Realitatea Plus.

Monica Anisie a explicat că elevilor li se va lua temperatura la sosire de către cadrele medicale și vor avea la dispoziție dezinfectanți. De asemenea, băncile din clase vor fi poziționate la o distanță de doi metri una față de alta.

Ministrul Educației spune că aceeaşi procedură de prevenţie va fi aplicată şi la susţinerea examenelor naţionale.

Pe 2 iunie vor începe cursurile de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care vor susţine în această vară examenele naţionale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close